– Nå ville alle spillere likt å gå til Liverpool. Det var annerledes den gangen

Luis Suarez om hva som skiller dagens Liverpool-lag fra det han forlot sommeren 2014.

26. apr 2019 kl 17.13 Arve Vassbotten

Onsdag skal Luis Suarez møte igjen de få spillerne som er igjen fra hans egen tid i Liverpool, og uka etter returnerer han til Anfield som Barcelona-spiller.

– Barna mine er aldri med på Champions League-kamper, men de ønsker å dra på denne. Jeg snakket med Sofia (kona) om Anfield, og barna sa: «vi drar også». Så vi drar alle sammen, kanskje bortsett fra Lauti, som ble seks måneder i går. Benjamín (6 år) var veldig liten, men er født i Liverpool og vet at det er hans første stadion, han har sett bilder.

– En del av Delfinas (8 år) barndom var der, da hun først startet å bli interessert i fotball. Hun husker hvordan det var, og hvordan det var å synge «You’ll Never Walk Alone», så man kan bare se for seg hva det betyr for henne, sier Luis Suarez i et intervju med The Guardian.

En annen person på banen

– Det kommer til å bli en rar følelse, men hyggelig også. Jeg møtte Jamie Carragher på Old Trafford, og han så veldig fram til det. Jordan Henderson er fortsatt der, noen av vennene hans kom over på El Clásico. Det blir fint å se igjen de i støtteappartet, som Ray Haughan, som pleide å ta seg av alt mulig. Og jeg har fått meldinger av damen i kantina på Melwood, som ønsker å se igjen barna. Hun har alltid sett etter Delfi, og tatt henne med på kjøkkenet. Det blir fint å dra tilbake sier Suarez.

Men om Suarez ser fram til å møte igjen gamle kjente fra Liverpool, er det ingen nåde når han entrer gressmatta.

– Med en gang vi spiller finnes det ikke noe vennskap, ingen kamerater, ingen av de lykkelige minnene. Det er slik jeg er som spiller, og det vet alle.

Med en gang vi spiller finnes det ikke noe vennskap, ingen kamerater, ingen av de lykkelige minnene. Det er slik jeg er som spiller, og det vet alle.Luis Suarez

Troppen var ikke i nærheten

Suarez håper naturlig nok Liverpool skal ta det ligagullet, som glapp for ham selv, Jordan Henderson, Daniel Sturridge og Simon Mignolet i klubben våren 2014. Men han mener også mye har forandret seg i klubben siden den gangen.

– Jeg forstår hva de går gjennom, og det kan ikke være enkelt, men jeg tror det var annerledes med oss. Det føltes som om det var «nå eller aldri», noe som kunne skje bare en gang.

– Da jeg var der, var det veldig annerledes. Vi var nær å vinne Premier League, men hadde ikke en tropp som var i nærheten av så god. De brukte ikke så mye penger som de gjør nå.

– Nå ville alle spillere likt å gå til Liverpool, det var annerledes den gangen. Hvis vi hadde vunnet serien, tror jeg det ville vært en enda større prestasjon enn for dette laget, mener han.

Var for urutinerte

Flere kvalitetsspillere og mer moden tilnærming til kampene, er blant det Suarez mener skiller dagens Liverpool-lag fra det han spilte på.

– De tre foran er veldig raske, og teknisk begavede, og har så mye talent. De er spillere som utgjør forskjellen, og Liverpools resultater avhenger av dem. Det er den type spillere man elsker å spille med. De har det nivået man forventer av en klubb som Liverpool, som er bygget for å vinne Premier League og Champions League.

– De vet også hvordan de skal angripe kamper. Kanskje håndterte ikke vi det så bra. Det som skjedde med Steven Gerrard var uflaks, men se på kampen mot Crystal Palace. Nå sier man: «spill rolig, vi leder 3-0, City må vinne i midtuka og i helga».

– Men vi følte behovet for å score, vi angrep med tanke på at vi kunne bli seriemestere på målforskjell. Det var feilen ved å være «for ung», sier han om kampen der det endte 3-3, etter at Liverpool ledet 3-0.

TUNG DAG:
TUNG DAG:  Da det ble 3-3 mot Crystal Palace, etter at Liverpool ledet 3-0, satt en knust Luis Suarez igjen på gresset.

Men han mener dagens lag først og fremst har lært av sine egne erfaringer.

– Dette handler om deres egne erfaringer. Dette er den andre sesongen de er sterke, sist sesong kom de til Champions League -finale.

Etter at Liverpool kom på andreplass forsvant Suarez til Barcelona. Der har han vunnet tre ligatitler, fire cuper og Champions League, og har scoret 176 mål.

Snart kan han fylle opp med nok en ligatriumf, men forhåpentligvis blir det Liverpool som når Champions League-finalen ...

Har du innspill til journalisten?
[email protected]