ESPN:– Nike ligger best an i løypa

Liverpool FC skal være kommet langt i forhandlinger med Nike om en draktavtale som overgår avtalen som Manchester United har med Adidas.

11. apr 2019 kl 17.42 Einar Kvande

ESPN melder at Liverpool er kommet langt i samtaler med Nike om en langsiktig draktavtale.

Det er ingen hemmelighet at Anfield-klubben ønsker seg en bedre avtale enn den de har med New Balance i dag, som er verdt rundt 45 millioner pund i året. Den avtalen løper ut etter 2019/20-sesongen.

Manchester United har en tiårsavtale med Adidas som er verdt 750 millioner pund. Avtalen Liverpool er i ferd med å forhandle frem med Nike skal overgå dette, skal kilder med kjennskap til forhandlingene ha fortalt ESPN FC.

Kan matche tilbudet

En klausul i New Balance sin kontrakt med Liverpool gjør at de kan matche et tilbud fra en annen draktleverandør, for å fortsette som klubbens draktleverandør. Men ESPN hevder at Nike nå er i førersetet til å sikre seg Liverpool-kontrakten, fordi de er villige til å matche avtalen som United har med Adidas, og vel så det.

ESPN hevder at Liverpool også har hatt samtaler med Adidas og Puma, i et forsøk på å få mer penger ut av sin draktavtale, men nå er forhandlingene med Nike kommet veldig langt i henhold til rapportene. Målet er å ha en kontrakt klar før avtalen med New Balance går inn i sitt siste år.

Barcelonas draktavtale med Nike, en 10-årskontrakt verdt 100 millioner pund i året, som startet i 2018, er den beste avtalen i fotballens verden i dag.

Nike har også avtaler med klubber som Paris Saint-Germain, Tottenham og Chelsea, mens Adidas har avtaler med Real Madrid, Manchester United og Bayern München.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]