– Salah er tilbake og klar mot Huddersfield

Manageren ga klarsignal for at egypteren kunne dra til New York. Trio regnes som usikker til fredagens kamp.

25. apr 2019 kl 19.23 Arild Skjæveland

Mohamed Salah har denne uken vært i New York, etter at han kom med på Time Magazines liste over de 100 mest innflytelsesrike personene i i 2019.

Salah var i New York på tirsdag, og mistet treningen på onsdag. Torsdag er han tilbake, og klar til kamp på fredag.

– Nå for tiden er det ikke noe problem lenger å reise. Det ville ha vært et større problem dersom han fikk motorstopp og måtte gå herfra. Det er ganske komfortabelt, sier Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse om avgjørelsen med å la ham dra til USA midt i sesonginnspurten.

– Jeg er veldig stolt over det, for folk i fotballen er mye på TV og i avisene, og i mesteparten av tiden sier vi ikke veldig smarte ting. Mo er en veldig smart person, og veldig innflytelsesrik i sin rolle. Han har gjort noen veldig gode ting.

– Slik verden er i dag, er det viktig at du har en stemme slik som Mo. Det bør ikke være hans hovedjobb åpenbart, men det er viktig at han fortsatt har en mening, og mener offentlig. Derfor synes jeg det var helt greit. Vi sier alltid at fotball ikke er det viktigste i verden, men i øyeblikk som dette må du bevise det. Da må du være der, og det betyr at han selvsagt kan miste en treningsøkt, sier manageren.

Manageren ser tydeligvis på Game of Thrones

Klopp ser tydeligvis på Game of Thrones, og innrømmet at han er litt sjalu på Salah, som tok ble avbildet med Emilia Clarke som spiller Daenerys Targaryen i den populære serien.

– Jeg så noen bilder. Han så strålende ut i smokingen sin, og jeg så at han møtte mange kjente mennesker. Mrs Targaryen var der også! Dersom han hadde spurt meg, så hadde jeg kanskje blitt med ham, men det gjorde han ikke.

– Det var tydeligvis en veldig interessant og god erfaring. Nå er han tilbake, og alt vil gå fint, sier Klopp.

Usikker trio

Salah er tydeligvis klar til kampen mot Huddersfield - men manageren hadde tre navn på spillere som kan komme til å miste den.

Dejan Lovren var ikke med i troppen mot Cardiff, men var tilbake i trening på onsdag. Fabinho har trent, men måtte forlate banen med en hodeskade i Wales, mens Adam Lallana har hatt en muskelskade.

– Alle er litt usikre, men jeg vet ikke for øyeblikket. Vi må se i dag, sier Klopp.

– Vi har gitt dem en skikkelig hvil. Dejan trente i går, så han er trolig OK, men vi vil vente og se med de to andre.

Liverpool - Huddersfield spilles fredag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]