Til tross for måltørkenSalah satte ny klubbrekord

Egypteren satte ny klubbrekord - selv om det lot vente på seg.

7. apr 2019 kl 20.07 Arild Skjæveland

22. januar scoret Mohamed Salah sitt 50. mål i Premier League, da han scoret to mål mot Crystal Palace i 4-3 seieren på Anfield. Hovedpersonen selv sa den gang at det var de første 50 for Liverpool som gjaldt. Han hadde to for Chelsea fra 2013-14-sesongen.

Mot Bournemouth 9. februar scoret han sitt 49. ligamål for Liverpool, og en ventet bare på at han skulle komme seg til 50 og sette ny klubbrekord. Det lot vente på seg.

Etter seks ligakamper uten nettkjenning fikk han endelig sitt mål nummer 50 da han løp over halve banen med ballen og satte inn det vanvittig viktige 2-1 målet mot Southampton på fredag. Kanskje er det det viktigste av alle de 50.

Raskest til 50

Salah brukte 69 kamper på å score 50 Premier League-mål for Liverpool. Det er ny klubbrekord.

Fernando Torres hadde den tidligere rekorden på 72 kamper. Luis Suarez brukte 86, Robbie Fowler 88 og Michael Owen 98 kamper for å nå det tallet. Også de store målkongene i klubbens historie brukte lenger tid. Roger Hunt brukte 81 kamper og Ian Rush 84.

Det så lenge ut til at Salah skulle sette ny rekord i Premier League som raskeste spiller til 50 mål med samme klubb - men det gikk ikke. Alan Shearer har fortsatt rekorden med 66. Ruud van Nistelrooy brukte 68.

Liverpoolfc.com har lagt ut en gratisvideo på sine nettsider med alle Salahs 50 ligamål for klubben. Den kan du se her.

To headinger

BBC har sett nærmere på hvordan de 50 scoringene til Salah har kommet.

Egypteren har 41 mål med venstrebeinet, sju mål med høyrebeinet, og to på hodet. 29 av scoringene har kommet på Anfield, og 21 på bortebane.

Watford er det laget han har scoret flest mål mot. Han har seks scoringer mot London-klubben som i kveld ble klar for FA cupfinalen.

Sadio Mané er spilleren som har servert 26-åringen flest ganger. Han har sju målgivende. Roberto Firmino har seks, mens Alex Oxlade-Chamberlain har fem. Det er spesielt imponerende av sistnevnte, som kun har spilt 1483 minutter Premier League-fotball for Liverpool.

Tar vi med alle turneringer har Salah 65 mål på 95 kamper for Liverpool.

MÅL 50:
MÅL 50:  Mohamed Salah feirer sitt 50. ligamål for Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]