– Ting er mye vanskeligere for meg denne sesongen

Motspillere er mye mer obs på han, men Mohamed Salah er likevel toppscorer i Premier League.

14. apr 2019 kl 21.37 Arild Skjæveland

Mohamed Salah scoret i kveld sitt 66 mål på 97 kamper for Liverpool. En helt ellevill statistikk, og nå er han delt toppscorer i Premier League med 19 ligamål denne sesongen. Ikke verst for en spiller som har måttet tåle kritikk denne våren.

Da Salah scoret mot Chelsea forrige sesong valgte han å ikke feire. Feire gjorde han så til de grader denne gang. Først var det mange følelser som skulle ut, før han ble omringet av lagkameratene, og stilte seg opp i en yoga-positur.

– Jeg er en yogamann! svarte hovedpersonen selv til Sky Sports da han ble bedt om å forklare feiringen.

– Jeg driver med yoga, og fikk bare et innfall.

Tenkte ikke

Også målet var et innfall.

– Jeg tenkte ikke, jeg bare følte. Denne gang bestemte jeg meg bare for å gå for kraft siden det var så langt ute, sier han om det som kanskje var hans vakreste, og muligens viktigste scoring denne sesongen.

– Henderson gjorde en flott jobb, og gjorde det enklere for meg. Han var veldig involvert i målet. Vi har jobbet med noe taktisk på trening, og det fungerte.

Men målet mot gamleklubben er ikke hans favoritt av de 66 med Liverbirden på brystet.

– Favoritten er fortsatt målet hjemme mot Everton. Det var mitt første derby!

Tror fire seire vil være nok

Klubbens nummer 11 var klar over resultatet på Selhurst Park før Liverpools kamp. Egypteren tror fire seire på de fire siste kan holde til å vinne serien.

– Jeg visste om resultatet til Manchester City før kampen. Dersom vi vinner våre fire neste kamper tror jeg personlig at vi vil vinne ligaen, men Manchester City må miste noen poeng.

Salah mener denne sesongen er mye tøffere for han selv personlig enn debutsesongen.

– Sadio og Bobby har veldig gode sesonger, men ting er mye vanskeligere for meg i år. Spillere er mer fokusert på meg, men det skaper rom andre steder. Premier League er det viktigste for meg, og vi må bare holde det gående, sier egypteren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]