Trente på knusktørt Melwood-gress før kampen

– Denne gangen var vi forberedt, sier Jürgen Klopp.

22. apr 2019 kl 10.20 Arve Vassbotten

Det var tydelig at Cardiff hadde planer om å begrense Liverpools pasningsspill med en veldig tørr bane søndag. Men Jürgen Klopp innrømmet på pressekonferansen etter kampen at han var forberedt på hva som ville møte laget hans.

– Vi måtte overbevise banemannskapene våre, mot deres vilje siden de er for stolte, til å ikke klippet gresset og ha det tørt. Så før kampen trente vi i en time og ti minutter på en knusktørr bane bare for å bli vant til det, sier han om lørdagens økt på Melwood.

Lærer av tidligere feil

– Jeg husker folk kalte meg en dårlig taper etter at jeg snakket om det samme mot West Bromwich i fjor, selv om jeg ikke vet om vi tapte eller spilte uavgjort. Det er bare fotball, men tørre baner er farlig for spillerne når det kommer til skader. Man løper og stopper på en måte man ikke er vant til. Mye kan skje, sa Klopp.

Kampen mot West Brom endte for øvrig 2-2 den gangen.

– Dere vet hvorfor lag lar banen være tørr, så jeg trenger ikke si det. Men om dere ikke så det, så vet jeg ikke hvorfor, for ballen ruller ikke så raskt og det gjør det vanskelig med flyten i spillet. Spør du spillere hva de ønsker, så er det våt bane. Alt er bedre på våt bane.

– Men vi var forberedt denne gangen. Vi lærer fra alle feilene våre fra tidligere, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]