– Unge forsvarspillere, dere må se på Virgil van Dijk!

Gary Neville var mektig imponert over det Virgil van Dijk presterte i en meget vanskelig situasjon.

1. apr 2019 kl 12.53 Hans Christian Boge-Fredriksen

Den utrolig viktige seieren over Tottenham kom etter flere intense øyeblikk i kampen. Et av de mest intense var van Dijk innblandet i.

På stillingen 1-1 med fem minutter igjen av kampen presser Liverpool på for en seiersscoring, men i det man prøver å etablere seg i angrep, mister Roberto Firmino ballen, og Tottenham kan kontre.

Gjør helt riktig valg

Etter noen gode pasninger er plutselig Spurs to mot en i angrep. Moussa Sissoko og Heung Min Son alene mot van Dijk. Den nederlandske midtstopperen gjør en fantastisk jobb og hindrer en Tottenham-scoring som fort kunne ført til at Liverpool hadde stått igjen med null poeng etter kampen.

I Sky Sports sitt studio etter kampen var ekspert og tidligere Manchester United-spiller Gary Neville over seg av begeistring for hvordan stopperkjempen håndterte situasjonen.

– Unge forsvarspillere, dere må se på Virgil van Dijk, utbrøt Neville i studio.

– Han velger den minst farlige av to fiender. Sissoko kan ha den på sin venstre fot, uten å kunne sentre til Son.

– Han kan ikke vinne ballen, så han har et valg: Hvem av disse to vil jeg at skal skyte? Det er Sissoko. Veldig bra forsvarsspill, punkterer den tidligere høyrebacken.

Van Dijk stoppet Tottenham fra å ta ledelsen, og ikke lenge etterpå kom målet i Liverpools fordel, som sørget for at alle de tre poengene ble værende på Merseyside.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]