– Vi er et mye mer solid lag nå enn vi var i 2014

Simon Mignolet sto i mål da alt gikk galt mot Chelsea i 2014.

13. apr 2019 kl 15.25 Arild Skjæveland

Det er snart fem år siden Liverpool tapte 2-0 mot Chelsea i sesonginnspurten. Jordan Henderson var suspendert, Mohamed Salah startet for Chelsea, så ingen fra det laget som tapte mot José Mourinhos lag den aprildagen kommer til å starte i morgendagens kamp.

Simon Mignolet kommer til å sitte på benken. Han sto i mål den dagen - og sier at dagens Liverpool-lag er mye mer solid enn laget som kom så nære for fem år siden.

– Vi hadde en stor sjanse, men var for avhengig av målene til Luis Suarez. Nå er vi mer som et lag. Vi slipper ikke inn mange mål, og trusselen kommer fra flere kanter enn bare én spiller, sier Mignolet til Sky Sports.

– Vi er mer solide enn vi var den gang da vi var avhengig av individuelle kvaliteter og individuelle spillere. Vi har selvtillit så klart. Spesielt når vi spiller hjemme, for vi har ikke tapt her på lang tid, og har ikke sluppet inn mange mål, sier han.

Liverpool er nå ubeseiret på Anfield i ligaen i 37 kamper. Chelsea er det eneste laget som har slått de helrøde på Anfield denne sesongen, da de vant 2-1 i ligacupen i september.

Har snakket med Hazard

Eden Hazard er den store trusselen for Chelsea på søndag, og mye har blitt sagt og skrevet om hvordan han kan stoppes.

Mignolet er fast andrekeeper for Belgia, der Hazard er landslagskaptein.

– Jeg snakket med Eden da vi var med landslaget, og han snakket om kampen i 2014, sier Mignolet.

– Ikke så mye om formen hans og måten han spilte på, men han sa at Chelsea alltid har gjort det bra på Anfield. Det er opp til oss å stoppe det, sier han.

Liverpool - Chelsea spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]