– Vi vet hvor hardt det kommer til å bli, men vi er fulle av selvtillit

Andy Robertson er klar for en knalltøff semifinale mot Barcelona og det han mener er verdens beste spiller.

29. apr 2019 kl 20.21 Hans Christian Boge-Fredriksen

Onsdag kveld venter en av de tøffeste kampene man finner i fotballen for Liverpool; Barcelona borte på Camp Nou. Det spanske storlaget har kun tapt tre hjemmekamper de siste tre sesongene i alle turneringer.

– Jeg tror det blir utrolig hardt. De har en utrolig trio foran, og selvfølgelig så har de verdens beste spiller, etter min mening, og det vil aldri hjelpe oss. Vi må være på vårt beste defensivt, men vi tror at vi kan skape problemer for dem i tillegg. Vi vet at vi har en fantastisk front trio, og også spillere som kan skape problemer fra dypet, og hvis vi kan gjøre det så kan vi forhåpentligvis skape problemer for dem, og gjøre nok for å komme oss til finalen, sier Robertson til UEFA.com.

Tirsdag om en uke skal det hele avgjøres på Anfield, når returoppgjøret skal spilles. Liverpool har enda ikke tapt en utslagsrunde over to kamper under Jürgen Klopps ledelse.

– Semifinaler er spennende saker, men de er også intense og veldig emosjonelle, så det handler om å kontrollere det, og forhåpentligvis få det til bedre enn dem. Vi vet hvor hardt det kommer til å bli, men vi er fulle av selvtillit for at vi kan få de resultatene vi trenger for å komme oss til finalen, sier Robertson.

– Han er den beste spilleren i verden

Når Barcelona står på motsatt banehalvdel er det en mann som er ekstra verdt å se opp for. Mange holder Lionel Messi som den beste spilleren i verden, så også Liverpools venstreback. Denne sesongen står argentineren med 46 mål på 45 kamper.

– Jeg tror ikke du trenger å forberede deg på en annen måte enn fra noen andre kamper. Selvfølgelig, du spiller mot en bedre spiller enn du vanligvis gjør – som jeg sa, han er den beste spilleren i verden. Du kan kanskje se på videoer, men jeg vet ikke om det hjelper, forteller Robertson.

Messi har for det meste stått oppført som høyre ving denne sesongen, noe som vil si at Robertson mest sannsynlig vil få mest meg den lille argentineren å gjøre over de to kampene, selv om han mener at hele laget må være klare for hva han kan finne på.

– Jeg tror vi alle må være forberedte, fordi han driver over hele banen. Du passer på han, og noen ganger er han tilbake på midtstopperplass for å plukke opp ballen fra dypet. Så han vil starte ute på høyre, men jeg er forberedt på at han ikke blir der ute. Jeg vet at han kommer til å løpe mot oss noen ganger, og da handler det om hvordan vi forsvarer det, sier Liverpools soleklare førstevalg på venstreback.

– Vi har tatt et nytt nivå denne sesongen

Etter at Liverpool kom seg helt til finale i forrige sesongs Champions League, kan de nå komme seg til sin andre finale på rad i den gjeveste klubbturneringen. Det vil være første gang siden 1983/84- og 84/85-sesongen at Liverpool klarer dette.

– Det vil være stort. Fjoråret var utrolig for oss, å komme til finalen og slå Roma på den måten vi gjorde. Vi vet hvor god følelsen var over å komme seg til finalen, hvor spennende slutten av sesongen var og alt som ledet opp til finalen. Vi vil tilbake dit igjen, sier Robertson.

I fjorårets finale ble det som kjent et smertelig 3-1-nederlag for Real Madrid, men Robertson mener det har vært til deres fordel denne sesongen.

– Selvfølgelig opplevde vi skuffelsen i Kiev, men vi har brukt det til vår fordel denne sesongen. Mange lag ville nok bli påvirket av det, og ikke hatt en så god sesong på grunn av ringvirkningene, men jeg tror vi har gjort det komplett motsatte, sier skotten.

– Det var vår målestokk, og vi har tatt det til et nytt nivå denne sesongen. Om vi ender opp med et trofé eller ikke er enda ikke bestemt, men måten sesongen har vært så langt har vært veldig positivt. Å komme til en ny finale ville vært stort. Det ville vært en massiv ære, men vi vet hvor tøff utfordringen kommer til å bli.

– Blitt mye mer modne

Liverpools backpar bestående av Robertson og Trent Alexander-Arnold er ikke beskjedne med å bidra offensivt. Så langt denne sesongen står de bokført med 20 målgivende til sammen – bare i ligaen.

– Vi jobber med det, og manageren vet det. Det har for det meste hvert meg og Trent denne sesongen. Vi kan levere på den siste tredelen, men han driller oss alltid på at vi må være forsvarere først og fremst. Men vi har tillatelsen til å gå fremover, og så lenge sikkerheten er riktig over hele banen, kan en av oss gå fremover, eller til og med begge hvis to midtbanespillere blir igjen, sier Robertson.

I en kamp mot et lag som Barcelona er det nok viktigere enn noen gang å finne de riktige tidspunktene å angripe på, slik at man ikke etterlater seg for store rom bakover.

– Du må få til en riktig balanse, og noen ganger er det tid for å bli bak og forsvare ledelsen, spesielt når det kommer til det punktet i sesongen hvor vi slåss for alt. Jeg tror vi har blitt mye mer modne, selv over denne sesongen, avslutter 25-åringen.

Barcelona - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00 og vises på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]