KIERAN TRIPPIER:  Har mistet plassen i Englands tropp.

Alexander-Arnold sørget for at Tottenham-spiller ble vraket fra England

Gareth Southgate har tatt ut sin endelige tropp for sluttkampene i UEFA Nations League, og to som er med i Tottenhams tropp til lørdagens finale i Madrid har fått en skuffende beskjed.

Englands landslagssjef Gareth Southgate tok først ut 27 spillere til playoff mellom de fire gruppevinnerne på nivå A, øverste nivå, i UEFA Nations League.

Disse er nå samlet til trening, med unntak av spillerne til Liverpool og Tottenham som skal spille finale i Champions League på lørdag kveld.

Seier gir EM-billett

Sluttspillet spilles mellom Nederland v England, torsdag 6. juni kl 20.45 i Guimaraes (Portugal), og med Portugal v Sveits i den andre «semifinalen». Dette var gruppevinnerne fra nivå A i UEFA Nations League.

Vinnerne spiller mot hverandre søndag 9. juni, og det samme gjør taperne, hvor å bestemme plasseringene på nivå A.

Landet som vinner spillet i gruppe A er garantert plass i EM 2020, eller Euro 2020 som turneringen heter. Uansett hvordan dette landet gjør det i den øvrige kvalifiseringen.

Det kan lønne seg å få en høyest mulig plassering i det nevnte playoff, uten at vi skal komme inn på hva som kan bli et ganske komplisert regnestykke.

Kamp om høyrebacken

Tilbake til Englands tropp så beholder Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez og Jordan Henderson sine plasser.

De fire som kuttes ut er Kieran Trippier og Harry Winks hos Tottenham, og Southampton-duoen James Ward-Prowse og Nathan Redmond.

Trippier og Winks har altså få en skuffende melding før finalen mot Liverpool på lørdag, og manager Southgate forklarer at formen til motstander Trent Alexander-Arnold er en av grunnene til at Spurs-backen er blitt vraket.

«Kieran Tripper hadde et glimrende VM og vært et verdifullt medlem av vår tropp, men Trent (Alexander-Arnold) og Kyle (Walker) har avsluttet sesongen så sterkt. Det er derfor en posisjon hvor vi har virkelig hard kamp om plassene og sørget for en av de vanskeligste avgjørelsene.»

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.09.2019 kl 19:50

- Det føles som en stor seier

Jürgen Klopp var fornøyd med hvordan hans lag håndterte det som skjedde på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 19:00

Lårhøne for Sadio Mané

Liverpools nr. 10 måtte forlate banen på Stamford Bridge midtveis i 2.omgang.

+
22.09.2019 kl 18:29

Alexander-Arnold om hvorfor han tok frisparket

Trent Alexander-Arnold åpnet årets scoringskonto i en hard batalje på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 12:51

Assistkonge Alexander-Arnold vil score flere mål

Trent Alexander-Arnold om hva han ønsker å forbedre, hvilke backer han beundrer og hvordan han er blitt mer etablert i Liverpools tropp.

+