- Jeg er misunnelig på de som får spille for Jürgen Klopp

Steven Gerrard skulle ønske han var litt yngre igjen.

30. mai 2019 kl 17.20 Torbjørn Flatin

Steven Gerrard er i dag profilert manager for Rangers i Glasgow, og med en vanskelig oppgave å prøve å ta tilbake hegemoniet i skotsk fotball fra erkerivalen Celtic.

I Liverpool FC vil scouseren alltid være en legende, og en som aldri har lagt skjul på at han håper en dag å følge opp mange år som stjernespiller og kaptein med det å bli manager på Anfield.

Nå vil han første følge finalen i Champions League utenfra, og han innrømmer at han veldig gjerne skulle vært en av de som løp ut for å spille for Jürgen Klopp.

Ønsker å spille for ham

- Jeg har hatt mange samtaler med ham, og føler at jeg er veldig heldig som blir invitert inn, sier Stevie G til engelsk presse om Jürgen Klopp.

- Noe jeg tenker på i etterkant er: Tenk å spille for ham. Jeg var ikke heldig nok til å få spille for Jürgen Klopp. Jeg var akkurat for sent ut. Det er nesten som at jeg er misunnelig på Liverpools spillere.

- Jeg ønsker å ta på meg drakta og spille for dem, og løpe rundt for dem og løpe hardt. Han er smittende, han inspirerer deg, fortsetter Gerrard om Klopp.

Personlighet

- Det jeg vil si er hans store styrke er hans personlighet. Folk flest ser ham bare foran et kamera, og de snakker om hans personlighet. Han utstråler noe spesielt, noe som er smittende.

- Han får deg til å føle at du er noe spesielt, at du er ønsket. Det er derfor spillerne gjør det de gjør for ham.

- Han er en som du ønsker skal lykkes. Jeg tror supporterne, fans, folk, byen, spillerne – Jürgen har en spesiell kontakt med dem.

Gallionsfigur

- Spillerne er klar over at de spiller for en mann som er noe for seg selv. Han beskytter spillerne, han tar vekk presset fra dem. Han er som en slags gallionsfigur. Mange storklubber i Europa har en spiller som gallionsfigur, som for eksempel Messi hos Barcelona. Hos Liverpool er det Jürgen som er det.

- Det har blitt to finaler, på to år (i Champions League, som Steven Gerrard kunne løfte i 2005). Det er en utrolig prestasjon.

- Nå har han satt sitt lag ved siden av de beste lagene i verden. Fra Madrid, fra Barcelona, du ser at han lag vinner 4-0 mot Barcelona.

- Finalen blir jevn og vanskelig å tippe, men hvis begge lagene spiller på sitt maksimale vil jeg tro at Liverpool er hakket bedre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]