– Angret på at jeg forlot Liverpool

Seks år senere har mannen som ble sammenliknet med Gerrard slitt med spilletiden.

2. mai 2019 kl 18.12 Marius Rabben

Det var nettopp spilletiden, eller mangelen på den, som gjorde at Jonjo Shelvey forsøkte lykken borte fra Anfield.

Som 20-åring hadde midtbanespilleren en lovende start på 2012/2013-sesongen, blant annet med tre scoringer på to kamper i Europa League, og han ble inkludert på det engelske landslaget i VM-kvaliken senere på høsten.

Men i andre halvdel av sesongen startet han bare tre kamper. I løpet av tre sesonger som førstelagsspiller fikk han 69 opptredener, men var på benken langt oftere enn han startet, ifølge lfchistory.net. Ofte nok til at han takket ja da Swansea tilbudte ham kontrakt.

– Hadde muligheten til å bli værende

Der spilte Jonjo i to og et halvt år, før Newcastle la 12 millioner pund på bordet i januarvinduet 2016. Han ble med da storklubben rykket ned, og fikk draktnummer 8 foran sesongen de var oppe igjen etter en god sesong i Championship.

Men skader, kontroverser og tøff konkurranse om plassen har gjort at ting ikke har vært like glamorøst de siste to årene.

– Jeg burde nok ikke ha forlatt Liverpool, sier Shelvey til Chronicle.

– Jeg hadde muligheten til å bli værende, men følte at jeg måtte dra fordi jeg var i den alderen hvor jeg ønsket å spille kamper regelmessig. Jeg fikk spille kamp en uke, så var det store spillere som returnerte (etter skader) og da var man ute av laget uka etter. Det var stopp-start.

TALENTFULL:
TALENTFULL:  Shelvey ble ansett som et stort talent og ble av mange sammenliknet med idolet Steven Gerrard.

Nå har mannen med den kruttsterke høyrefoten rukket å bli 27 år gammel.

– Jeg kom meg vekk fra Liverpool, men angret litt på det. Men det er sånn det er, fortsetter han.

– Jeg spilte masse fotball i Swansea, og det hjalp meg med å få en overgang til Newcastle.

Selv om det siden har vært noen tøffe perioder uten spilletid i nordøst, påpeker Shelvey at han er fornøyd. Og det takker han supporterne for, selv om det har vært mye tyn å lese på sosiale medier.

– Alt man leser på Twitter, og folk som siter du ikke har noen fremtid, det er én ting. Men når jeg møter supportere i byen og på stadion, er de ingenting annet enn snille med meg.

– De har alltid sagt at de ønsker å se meg i aksjon og sånne ting. Frem til at de slutter med det, og så lenge denne klubben er villig til å betale lønningene mine, vil jeg fortsette å gi alt jeg har for denne fotballklubben.

NUMMER 8 OG KAPTEIN:
NUMMER 8 OG KAPTEIN:  Men likevel har det vært trøblete for Shelvey, som har slitt med spilletiden de siste årene.

Møter gamleklubben i helga

I forrige ligarunde startet Shelvey for Rafa Benítez’ lag for første gang siden november. På lørdag står Liverpool på motsatt halvdel på St. James’ Park, og han håper naturlig nok å bli involvert mot gamleklubben.

Newcastle har i og for seg lite å spille for: Plassen for neste sesong er allerede sikret. Men de kan ta flere poeng enn i fjor, selv om det øverste de kan havne på er 11. plass – plassen under fjoråret.

Med kun æren å spille for, samt premiepenger fra Premier League basert på tabellposisjonen, tar Newcastle-spillerne likevel møtet med Liverpool som en hvilken som helst viktig kamp.

For de røde gjestene er det kun seier som gjelder dersom det fortsatt skal være liv i gulldrømmen.

– Dette er en stor kamp. Jeg har masse familiemedlemmer her oppe også, så det blir en bra kamp. Selvfølgelig har jeg kjempelyst til å spille mot Liverpool, sier Shelvey.

– Spesielt med tanke på situasjonen de befinner seg i for øyeblikket, så blir det litt av en kamp.

– Ønsker bare å spille fotball

Det blir som regel underholdende når disse lagene møtes – hvis du er glad i scoringer. På 47 oppgjør i Premier League er det blitt 3,1 mål i snitt, og Liverpool har drøyt 2 i snitt per kamp mot sebratrøyene.

– Kampene mellom Newcastle og Liverpool er alltid målrike. Men jeg ønsker bare å trene bra og forhåpentligvis beholde plassen min lørdag kveld.

MOT DE RØDE:
MOT DE RØDE:  Shelvey kan spille mot Liverpool for tredje gang som Newcastle-spiller. Inkludert tiden i Swansea har han åtte kamper mot sin tidligere klubb.

Før forrige helg hadde han altså ikke startet på nesten et halvt år, og i den perioden har han vært benyttet innbytter bare seks ganger. Shelvey forklarer at mangelen på spilletid har vært krevende.

– Misforstå meg rett. Jeg har vært veldig, veldig langt nede fordi jeg ønsker å spille. Du kan ta bort alt av penger, for til syvende og sist ønsker jeg bare å spille fotball. Det er ingenting verre for en fotballspiller at man trener hele uka for så å ikke få spille i helga. Det er smertefullt. Du ser gutta smiler og løper rundt, og du føler at du ikke er en del av det.

– Man må holde det gående, holde seg med laget, så vil sjansen etter hvert komme.

Shelvey og Newcastle tar imot Liverpool lørdag kveld kl. 20.45, i et oppgjør som vises på TV 2 Sport Premium og Sky Sports.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]