City tilbake til topps med skudd i krysset

Håpet levde lenge på Ethiad, men igjen ble Manchester City for sterke.

6. mai 2019 kl 22.52 Arve Vassbotten

Nok en enormt spennende kveld for oss Liverpool-supportere, da Manchester City tok imot Brendan Rodgers Leicester på Etihad.

I den siste kampen i den nest siste serierunden, håpet selvsagt alle Liverpool-supportere på hjelp fra lagets tidligere manager i kampen om Premier League-tittelen.

Leicester var også veldig friske i den første omgangen, og hadde mot til å holde på ballen, men kom ikke til de store sjansene.

Manchester City var nær å score, men denne gangen målte mållinjeteknologien at ballen fra Sergio Aguero ikke gikk inn.

Dermed holdt det seg målløst til pause.

Første scoring på langskudd siden 2007

Etter hvilen holdt hjemmelaget et helt annet trøkk, og presset Leicester langt ned i banen.

Leicester hadde en og annen kontring, men klarte ikke skape de helt store sjansene selv om Madisson hadde et brukbart skuddforsøk etter at Harry Maguire driblet seg ut av forsvaret.

Leicester forsvarte seg kompakt og gjorde det veldig vanskelig for City å komme til klare målsjanser, selv om de var overlegne i skuddstatistikken.

Men så etter 70 minutter klinket kaptein Vincent Kompany ballen i krysset fra 20 meter.

Ifølge TV 2 har han ikke skutt fra utenfor 16-meteren siden 2013, og sist han scoret på et langskudd var i 2007 for Hamburg mot Brann.

Kelechi Iheanacho fikk en vanvittig mulighet tre minutter før slutt, da han fikk ballen på 16-meteren, men avslutningen var meget svak fra den tidligere Manchester City-spissen.

Dermed er Manchester City oppe på 95 poeng, ett poeng mer enn Liverpool når den siste serierunden gjenstår.

Søndag klokka 16 skal Liverpool ta imot Wolverhampton på Anfield, mens Manchester City skal opp mot Brighton, som har reddet plassen, på Amex Stadium.

Det blir en spinnvill siste dag av årets Premier League-sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]