Luis Suarez:– Jeg tror det blir mer applaus enn buing

Luis Suarez sier han vil dempe feiringen om han scorer på Anfield.

6. mai 2019 kl 21.55 Arve Vassbotten

– Vi vet at vi møter en veldig tøff motstander, men vi vet også at vi har vår egen rustning og kan gå til finalen, sa Luis Suarez, da han var tilbake på pressekonferanse på Anfield mandag.

Roberto Firmino kom først inn mot slutten i kampen da Barcelona vant 3-0 i den første semifinalen i Champions League, men er ikke med tirsdag. Det er heller ikke Mohamed Salah.

Lære av feil

– Det er vanskelige tap for dem, men det endrer ikke noe for oss. Vi vet hvor vanskelig det er å spille på en arena med slik historie. Men de har andre spillere, med andre kvaliteter som kan gå inn. Vi må respektere dem, sier Suarez.

– Salah er en veldig viktig spiller, har vært i topp tre i verden de siste to årene. Det er et stort tap for dem, men de har Shaqiri, Sturridge og Origi, som har kvaliteter og vi må være påpasselige og forsiktige.

– De har veldig raske spillere som kan skade deg på kontringer. Vi har sett på feilene vi gjorde i den første omgangen, og måten vi tapte ballen på var ikke slik det pleier, og det gjorde oss litt nervøse. En taktisk endring bedret laget.

– Man lærer mye av feil. Sist sesong mot Roma var vi kanskje litt for avslappet. Hvis man skrur av i ett minutt eller et halvt minutt kan de score, og det varmer opp fansen.

– Et av de stolteste øyeblikkene i karrieren

For Suarez blir det selvsagt spesielt å spille sin første offisielle kamp på Anfield siden 2014.

– Selvsagt er det spesielt siden jeg var her noen år. Jeg vil alltid være takknemlig overfor Liverpool. Det vil være veldig spesielt å komme tilbake. Jeg har fine minner fra tiden her.

– Å være i Liverpool hjalp meg på mange måter. Det gjorde meg mer profesjonell, det gjorde at jeg modnet. Det at det var spillere her med stor erfaring gjorde at jeg ble enda bedre. Å være kaptein for Liverpool var en av de stolteste øyeblikk i min karriere. Jeg vil ikke glemme det, sier Suarez.

– Jeg la ned mye jobb for Liverpool og er takknemlig overfor dem. Jeg var her i tre og et halvt år, og laget var ute av Champions League i fire fem år, og vi kom tilbake i selskapet. Folk vet jobben jeg har gjort her. Jeg tror det blir mer applaus enn buing, mener Suarez om tilbakekomsten.

Frykter store spillere

IKKE SÅNN IGJEN:
IKKE SÅNN IGJEN:  Om Suarez scorer på Anfield vil han dempe feiringen.

Og Suarez er bevisst på at fansen vil få mye å si under flomlyset.

– Man må være bevisst på at selv om vi fikk et godt resultat i den første kampen, så fikk vi en tøft slag mot Roma sist sesong. Vi husker det. De har en 12. mann her i fansen.

– For alle Liverpool-spillere er det en ekstra mann i fansen, men vi må prøve å håndtere det. Fansen deres vil stå bak dem hele tiden. Fra første sekund vil de komme etter oss og sette oss under press, med all entusiasmen til hjemmepublikummet bak seg. Vi må ikke gi bort unødvendige frispark med de store spillerne.

– Milner sier at kanskje vi ikke er vant med å spille mot lag som Liverpool, men kanskje er heller ikke de vant til å spille mot lag som oss, som er gode på å kontrollere ballen.

– Vi spilte en av våre beste kamper for sesongen sist uke, selv om de hadde noen sjanser. Nå må vi spille enda bedre fordi vi vil spille i en veldig vanskelig atmosfære.

– Folk vet hvor viktig det målet var å score i en semifinale i Champions League forrige uke. Jeg har all respekt i verdens for Liverpool-fans, jeg er takknemlig overfor dem, og det er klart at hvis jeg scorer, vil jeg ikke feire på samme måte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]