– Det har vært vondt å gå glipp av så mye

Joe Gomez mistet nesten halve sesongen.

17. mai 2019 kl 11.04 Arild Skjæveland

Joe Gomez startet sesongen helt fantastisk, og var en av Liverpools beste spillere i første halvdel av sesongen. Sammen med Virgil van Dijk dannet han et strålende stopperpar med voldsom hurtighet.

Så ble han taklet inn i reklameskiltene av Ben Mee i bortekampen mot Burnley 5. desember. Han fikk et brudd, måtte operere, og mistet nesten halve sesongen.

– Jeg tror det er undervurdert hvor mye det kan påvirke oss som fotballspillere. Det kan kanskje virke som at du er skadet, og bare ser på guttene, men det gjør vondt. Spesielt i et år som dette som var ganske historisk, sier 21-åringen til Liverpoolfc.com.

– Det å måtte se flesteparten av de kampene fra tribunen, etter å ha fått en smak av det i starten, var vanskelig å takle. Det var åpenbart fint å bli skadefri igjen og bli litt involvert mot slutten, sier han.

Et annet lag nå

Det er snart 12 måneder siden sist Liverpool var i en Champions League-finale. Den kampen mistet Gomez med en ankelskade.

Nå virker det ikke sannsynlig at han kommer inn og tar plassen til verken Trent Alexander-Arnold på høyreback eller Joel Matip i midtforsvaret slik han har spilt de siste månedene - men Gomez mener årets Liverpool-lag er bedre enn fjorårets.

– Vi går inn til denne finalen som et annet lag. Det er fortsatt en Champions League-finale, og det er alltid en anledning der der du må ha den samme innstillingen - men i år synes jeg snakker for seg selv, og utviklingen til dette laget har vært enorm, sier han

– Manageren viser og legger vekt på at vi er et annet lag, og at vi ikke kan gå til kampen og tenke at vi er det samme laget. På den måten kan vi ta selvtillit fra det, men vi må ha det ønsket om å vinne, for vi vet hva det betyr for denne klubben, og vi ønsker en sjette stjerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]