– Dette er bare begynnelsen

På de to neste kampene kan Liverpool vinne Premier League og Champions League.

9. mai 2019 kl 00.44 Marius Rabben

Det er noe Virgil van Dijk tror ikke vil være et unntak for den gode sesongen som straks er over. Tvert imot har Liverpool det som skal til for å kjempe helt i toppen hvert år, mener han.

Nå er de røde avhengige av at serieleder Manchester City avgir poeng i Brighton, men rarere ting har skjedd i fotballen. Samtidig må Liverpool slå Wolverhampton.

– Det er fortsatt en kamp som gjenstår, og Brighton på bortebane er ikke enkelt, siteres stopperkjempen i Liverpool Echo.

– Alt er mulig

– Men Wolves hjemme er helt klart heller ikke enkelt. Vi må fokusere på oss selv. Vi må forsøke å ta tre poeng. Hvis vi gjør det, så har vi gjort det vi kan. Vi får se hva som skjer i Brighton. Dersom det skjer, så skjer det. Vi kan ikke påvirke det som skjer der. Alt er mulig.

– Dersom det ikke skjer, er det ikke verdens ende. Vi har hatt en fantastisk sesong, begge lag. Man City har også vært enestående. De har vist hvor vanskelig de kan gjøre det for ethvert lag i hele verden.

Dersom begge lag vinner på søndag, og City dermed vinner ligaen med ett poeng, er det fortjent, mener Virgil.

– Det er bare sånn det er. Forhåpentligvis kan vi ta tre poeng mot et fantastisk lag, og så får vi se hva City gjør. Hvis de vinner, så får de noen bra dager. Hvis de ikke gjør det, skal vi feire igjen på søndag.

– Vi må holde hodene våre hevet. Vi har hatt en helt fantastisk sesong så langt.

Prov på enorm utvikling

At de røde står med hele 94 poeng før ligaavslutningen, og henger med laget som forrige sesong satte rekord med 100 poeng, viser bare hvor god progresjon laget til Jürgen Klopp har hatt.

– Å konkurrere med City sier mye om hvordan vi utvikler oss. Dette er bare begynnelsen. Det er ikke sånn at vi ikke kommer til å prøve igjen neste år. Dette er noe vi må bygge videre på. Jeg er definitivt en stolt man uansett hva som skjer, sier van Dijk.

Liverpool-spillerne er i tillegg unge nok til å kunne holde det gående og bli enda bedre i årene som kommer.

– Det er fra 20 til 27–28 år, så forhåpentligvis kan vi klare det sammen de neste par årene, i det minste, og vokste videre sammen som lag og forhåpentligvis oppnå mye suksess.

Snuoperasjonen mot Barcelona omtales om kanskje den største kvelden på Anfield noen gang.

Motbeviste tvilerne

Selv trodde spillerne på avansement hele tiden, selv om det var 0–3 fra første oppgjør. Grunnen er måten Liverpool opptrådte på i Barcelona, hvor de faktisk hadde ballen mest i tillegg til å skape en rekke gode sjanser.

– Resultatet der nede viste ikke hvordan kampen faktisk var, slår van Dijk fast.

– Det virker som om de dominerte, men sånn var det ikke. De scoret på et utrolig frispark. De fikk et heldig mål, og den første var en feil, en kommunikasjonssvikt, mellom meg og Matip.

– Jeg er bare så stolt av alle sammen. Vi gjorde det sammen, og vi fortjente det. Og jeg mener det viktigste var at vi hadde troa fra starten av, selv da kampen var over der nede, på at vi fortsatt kunne klare det. Alle sa at det ikke ville gå, men vi motbeviste det.

En lagprestasjon

Årets spiller i Premier League sier han ikke engang så den fjerde scoringen, da Trent Alexander-Arnold overrasket hele Barcelona med en glimrende, frekk corner til Divock Origi.

– Trent er en fantastisk sideback, skryter nederlenderen.

– Tar du med Robertson også, så er de enestående. Jeg er veldig glad for å spille med dem. Se på Matip også, helt utrolig. Alle sto frem og viste at vi definitivt ønsket oss til finalen, og forhåpentligvis klarer vi å fullføre jobben der.

– Hvert år fremover

Nå gjenstår det altså bare to kamper denne sesongen. Uavhengig av hvordan det går, er denne sesongen bare et steg på veien.

– Det eneste vi kan gjøre nå er å vinne begge: Wolves-kampen og finalen. Vi har vært enestående denne sesongen, og hvis det går, kan alle være veldig stolte og fornøyde. Vi kommer til å gjøre absolutt alt for å vinne, og vi blir helt klart skuffa hvis det ikke går, men det er ikke verdens ende.

– For mange lag er det veldig viktig å skulle vinne Champions League, og dersom de ikke klarer det, er sesongen deres mislykkes. Jeg synes ikke vi skal tenke på det som mislykket hvis vi ikke vinner. Det er ikke som om vi har hatt en fryktelig eller mislykket sesong.

– Dette er bare begynnelsen, og forhåpentligvis er dette noe vi kan gjøre hvert år fremover.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]