Klopps beskjed til spillerne før avspark

– Han løftet oss, sier Dejan Lovren.

8. mai 2019 kl 17.07 Marius Rabben

Det var en formidabel oppgave å skulle snu semifinalen mot Spanias beste lag uten Premier Leagues toppscorer i Salah og managerens mest betrodde spiller i Firmino, men Liverpool fullbyrdet mirakelet og sørget for en av de mest minnerike kveldene på Anfield gjennom historien.

Oppvisningen bar preg av spillere med stor tro på det som nesten var umulig, og Anfield-publikumet var på sitt aller beste. Og det var helt nødvendig for å avansere til finalen, mener manageren.

Etter kampen trakk Jürgen Klopp frem miksen «atmosfære, følelser, vilje og fotballkvalitet» som de viktigste ingrediensene for at Liverpool FC skal lykkes.

– Ta bort én av de tingene, så fungerer det ikke. Det vet vi, forklarte tyskeren til pressen.

Liverpool-manageren skrøt i kampprogrammet av en spillergruppe som aldri gir seg, som aldri går tom for drivstoff, som alltid leverer, og sa de ikke trengte noen ekstra motivasjon for å grave dypere enn noen gang før.

– Han løftet oss

Men Klopps ord før avspark trekkes spesielt frem av Dejan Lovren i et intervju med LFC TV.

– Gratulerer til Klopp. Før kampen hadde han en fantastisk tale. Den var helt briljant, og jeg mener han løftet oss høyt opp, sier midtstopperen, som så oppgjøret fra sidelinja.

Det handlet om innstillingen: å tro på at det var mulig, selv med 0–3 å ta igjen mot et av verdens beste fotballag.

– Det var bare: «Ha troa! Få det inn i hodene deres at vi kan klare dette!» Det var noe som vi ikke har hørt tidligere, forklarer Lovren.

– Han sa: «Gutter, tro! Ett eller to mål, selv om vi ikke scorer i løpet av de første 15–20 minuttene, tro på at vi kan gjøre det i det 65., 66., 67. minutt. Og da med Anfield i ryggen, så – stol på meg – kan vi klare dette».

Og jaggu gikk det: Ett mål før pause ble fulgt opp med tre mål etter. Lionel Messi, Luis Suárez og resten av bortelaget klarte aldri å overliste Alisson Becker.

Divock Origis første mål kom allerede i det 7. minutt. Etter pause var det innbytter Gini Wijnaldum som satte to raske – faktisk i nøyaktig samme minutt, 54. og 56., som Steven Gerrard og Vladimír Šmicer scoret på i Istanbul – før Origi igjen traff blink på en eminent cornervariant av Trent Alexander-Arnold.

Miraklenes tid var altså ikke forbi – og nå skal Liverpool spille Champions League-finale 1. juni.

Motstanderen blir enten Ajax eller Tottenham. Den semifinalen avgjøres i Amsterdam i kveld, der Ajax har 1–0 fra første oppgjør. Kampen vises på Viasport 1 klokka 21.00.