Stum av beundring for spillerne sine

– Ingen her tror, eller aksepterer, at reisen er over, sier Klopp.

7. mai 2019 kl 18.34 Marius Rabben

Liverpool har et brutalt utgangspunkt foran semifinale-returen mot Messi og Barcelona i kveld: tremålstap i første oppgjør og verken Salah eller Firmino er tilgjengelig.

Men nå det skal fortsatt spilles en Champions League-semifinale på Anfield. Og de røde har kommet tilbake fra 0–3 tidligere ...

– Alle inne på stadionet i kveld som har Liverpool i hjertene sine forstår størrelsen på oppgaven vi står overfor. Det handler ikke bare om å vinne kampen, vi er her for å vinne utslagsrunden, sier Jürgen Klopp i kampprogrammet.

– Dette laget gir aldri opp

Liverpool-manageren forklarer at han rett etter tapet på Camp Nou ikke var interessert i å prate høyt og mye om hva som fortsatt kan skje seks dager senere – om at det bare er «pause» i oppgjøret og returen gjenstår.

– Jeg føler det fortsatt sånn. Ord og uttrykk kan ikke vinne dette for oss, sier han.

Det betyr imidlertid ikke at man har gitt opp foran de siste 90 minuttene.

– Supporterne våre er smarte. Det samme er Barcelonas supportere. Situasjonen er som den er. De har en ledelse, og vi må slå tilbake. Men at begge klubber er smarte, betyr også at alle vet vi ikke er ferdige, og at vi er Liverpool. Så: La oss spille og la oss se.

– Her er én ting alle inne på Anfield vet, inkludert motstanderne våre: Dette Liverpool-laget slutter aldri, dette Liverpool-laget gir aldri opp, dette Liverpool-laget gir alt til enhver tid. Uansett hva som skjer, vil dette Liverpool-laget ha lagt igjen alt på banen uten noe å angre på.

Klopp mener det er beskrivelsen av spillergruppa som har imponert stort de siste sesongene. Mindre imponert ble han ikke akkurat etter den nervepirrende og heseblesende affæren på St. James’ Park.

– En sesong med oppnåelser

– Etter Newcastle lørdag kveld har jeg bokstavelig talt ingen flere uttrykk å bruke for å beskrive min kjærlighet og beundring for dem, kollektivt og individuelt. Det de gir for denne klubben, er virkelig noe man bare kan beundre, forteller tyskeren.

– Jeg beskrev dem etter Southampton borte som «mentalitetsmonstre». Jeg brukte et mer upassende ord først, men meninga bak det er like sterk uten. Hvis det de gjorde i Southampton gjorde dem til mentalitetsmonstre, gjør det de gjorde i Newcastle dem til giganter.

– Å spille en kamp slik vi gjorde forrige onsdag, mot motstanderen vi hadde og lide med resultatet vi fikk, og så bare ha én kort treningsøkt for å forberede helga, så deretter å gjøre det vi gjorde i Newcastle. Disse guttene er giganter!

– Uansett hva som skjer i de gjenstående kampene, og uansett om sesongen vår slutter på søndag eller varer til 1. juni i Madrid, er dette en sesong med oppnåelser for mine gutter.

– Ikke kommet dit vi ønsker

Å være mislykket er utelukket for denne spillergruppa, påpeker Klopp.

– Og dette er grunnen: De har utelukket det på grunn av det de har gjort. De har aldri gitt opp. Enhver utfordring er tatt imot. Ingen her tror, og ingen vil akseptere, at reisen vår er over, og vi har ikke kommet dit vi ønsker. Det er uavhengig av hva som skjer disse siste dagene – eller ukene.

– Reisen vår fortsetter, og den fortsetter sammen – også etter denne sesongen. Denne sesongen har de oppnådd så mye, og likevel er de fortsatt sultne.

– I Newcastle møtte vi et lag som spilte med motivasjonen og trøkket som vanligvis er forbeholdt sesongavgjørende kamper. Newcastle spilte som om fremtiden deres lå i potten. De spilte som om vi hadde krenket dem, stjålet fra dem. Men vi løp den ekstra meteren; vi tok det litt lengre, vi kjempet litt hardere, vi nektet å legge oss ned og gi opp.

Tanken er ikke tom

– Spillerne kunne latt seg unnskylde for å tenke at tanken var tom, men de gjorde ikke det og kommer ikke til å gjøre det. De finner fortsatt drivstoff. Derfor kan denne spillergruppa kun dømmes mot egne prestasjoner.

I kveld ber vi om at guttene våre prøver igjen. Å grave enda dypere enn de allerede har gjort.

– Ingen ønsker å levere mer enn gutta i garderoben vår. Jeg har tidligere snakket om at det å ønske noe ikke er nok i seg selv. Og, herregud, guttene våre overgår det å bare ønske noe.

– I kveld ber vi om at guttene våre prøver igjen. Å grave enda dypere enn de allerede har gjort. Det utrolige er at de ikke trenger noen ord, ingen oppmuntring, ingen motivasjon fra utsiden. De leter ikke etter unnskyldninger.

– De er klare, de ønsker denne muligheten. De vil prøve igjen og aldri stoppe. De har sine egne svar. Det er derfor de er giganter.

Avspark på Anfield er kl. 21.00. Kampen vises på TV 2 og TV 2 Sport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]