Mirakelet er fullbyrdet!

En eventyrlig snuoperasjon har sendt Liverpool til Champions League-finalen!

For en enorm forestilling! Den sensasjonelle snuoperasjonen er et faktum! Liverpool blåste ut av startblokkene i den andre omgangen også. En skadet Robertson blir erstattet av Wijnaldum, og for en måte å presentere seg på. Etter ni minutter klinket nederlenderen et innlegg fra Alexander-Arnold på mål til 2–0!

To minutter senere var superinnbytter Wijnaldum der igjen. Shaqiri med et godt innlegg, og et nydelig hodestøt fra Gini sørget for at Liverpool hadde kommet tilbake! 0–3 hadde blitt til 3–3!

Med drøye ti minutter igjen falt avgjørelsen: Alexander-Arnold overrasket alle med en rask corner. Foran mål ventet Origi som klinket ballen i krysset på direkten. 4–0! 4–3 sammenlagt!

Barcelona forsøkte å presse hardt på mot slutten, men Liverpool holdt unna. En av tidenes største kamper på Anfield! Nå venter Champions League-finale i Madrid 1. juni!

7
Målscorer: Divock OrigiLiverpool tar ledelsen!

For en start!

Origi scorer på retur fra kloss hold! Mané leser spillet bra på vei fremover, og Henderson får ballen på rundt 20 meters hold. Lekkert danser han seg inn i boksen, passerer to spillere og får til en avslutning med venstrefoten. Ter Stegen redder, men Origi står riktig plassert og setter ballen i mål.

79
Målscorer: Divock Origi (Assist: Trent Alexander-Arnold)LIVERPOOL ER FORAN!

4–3!

Alexander-Arnold vinner en corner, og Barcelona følger ikke med når scouseren slår tidlig, hardt og lavt inn til Origi som setter ballen opp i krysset på direkten!

54
Målscorer: Georginio Wijnaldum (Assist: Trent Alexander-Arnold)Wijnaldum dobler!!

Innbytteren setter inn 2–0 foran The Kop! Glimrende forarbeid av Alexander-Arnold på høyresiden. Innlegget går via en spiller, og Wijnaldums løp er perfekt. Ter Stegen får hånda på avslutningen uten å klare å holde den ute.

56
Målscorer: Georginio Wijnaldum (Assist: Xherdan Shaqiri)VI ER LIKT!!!

0–3 er blitt til 3–3!

Wijnaldum scorer igjen! Liverpool opprettholder trykket og energien. Shaqiri legger strålende inn fra venstre og Wijnaldum header ballen i krysset!

11
FabinhoKampens første kort

Fabinho og Suárez har allerede kranglet litt, og nå trøkker Fabinho hardt til i en takling på uruguayaneren. For hardt, mener dommeren, som blåser frispark og drar opp det gule.

66
Joël MatipFeller Messi og får kort

Messi utfordrer de røde alene og felles av Matip. Frispark i skummel posisjon for gjestene, nær der Messi scoret fra i første oppgjør.

75
Barcelona
Kort for holding

Mané holdes når han setter fart. Semedo havner i boka.

45
Barcelona
Hopper inn i Fabinho

Dommeren er raskt oppe med kortet for farlig spill når Busquets treffer Fabinho i ansiktet med skulderen. Fabinho kommer fra det uten skade.

53
Barcelona
Hands og kort

Barça-spilleren stopper et Liverpool-angrep med hånda.

14
Barcelona
Stor Messi-sjanse

Vidal vender spillet til Alba, og Barcelona angriper med mange. Ballen spilles lavt og skrått ut til Messi som skyter på direkten. Alisson redder og slår til corner.

18
Barcelona
Coutinho med mulighet

Men Alisson redder. Godt og hurtig Barça-angrep, hvor Messi finner den tidligere Liverpool-spilleren på venstresiden i boksen.

19
Barcelona
Messi skyter utenfor

Etter den påfølgende corneren får ikke Liverpool klarert ordentlig, og Messi serveres ballen like utenfor 16-meteren. Han klemmer til lavt mot det nærmeste hjørnet, men ballen går meteren på utsiden.

22Skudd blokkeres

Robertson plukker opp en klarering til venstre og legger skrått ut til Henderson. Han får avsluttet under press, men skuddet går rett i Barça-blokken foran Ter Stegen.

23
Andy RobertsonRobbo klinker til

Mané får en stikker og kommer ned til dødlinja. Innlegget blokkeres, og ballen ruller ut til Robertson som brenner til istedenfor å legge inn. Skuddet er knallhardt, og Ter Stegen redder.

68
Barcelona
Nok en Messi-sjanse

Glimrende pasning fra Rakitic inn i bakrommet. Messi demper på brystet og avslutter hurtig, men Alisson redder igjen.

76
Trent Alexander-ArnoldPrøver lykken

Kort frispark til Alexander-Arnold som lader skuddfoten fra 30 meter. Et godt stykke over mål.

86
Xherdan ShaqiriOver fra Shaq

Innlegg fra venstre, og Shaqiri header over.

43
Andy RobertsonLike utenfor

Robbo skyter fra distanse via armen til Vidal og like utenfor stolpen.

45
Barcelona
Nytt Messi-forsøk

Shaqiri slurver og mister ballen, og Barça angriper med en gang. Messi prøver venstrefoten fra 20 meter, men det lave skuddet går utenfor.

45
Barcelona
Kjemperedning av Alisson

Barcelona kontrer etter en rød corner, og Messi slår en genial ball til Alba bak forsvaret. Men Alisson er årvåken, kommer ut og redder hjemmelaget sekunder før pausesignalet.

50
Virgil van DijkAvslutning fra kloss hold

Van Dijk holder unna oppasseren og hælsparker corneren på direkten fra kloss hold. Keeper redder.

51
Barcelona
Stor Suárez-mullighet

Barcelona kontrer og kommer til avslutning ved Suárez, men Alisson redder strålende nok en gang.

Før kampen

Etter 0–3 i Barcelona må Liverpool altså score minst tre mål for å ha muligheten til å nå sin andre Champions League-finale på rad. Samme resultat med motsatt fortegn gir ekstraomganger, men på grunn av bortemålsregelen må Liverpool ha fem (!) dersom Barça scorer én gang i kveld.

Oppgaven er heller ikke blitt enklere av at Klopp må klare seg uten både Salah (hjernerystelse) og Firmino (lysk) i returoppgjøret på Anfield. I tillegg er Keïta (lysk) ute resten av sesongen.

Liverpools lag i kveld: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Milner, Mané, Shaqiri, Origi.

Benk: Mignolet, Wijnaldum, Gomez, Sturridge, Brewster, Woodburn.

Oxlade-Chamberlain er ute med en liten muskelskade, opplyser James Pearce i Liverpool Echo. Den skal han ha pådratt seg under oppvarminga i pausen mot Newcastle.

Barcelona, som er spansk seriemester, byttet ut samfulle elleve spillere som startet mot Liverpool til lørdagens ligakamp, slik at Messi & co kommer uthvilte til kveldens oppgjør.

De stiller med følgende lag: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets, Vidal, Rakitic; Messi, Suárez, Coutinho.

0You'll Never Walk Alone runger utover Anfield

Kjempestemning i minuttene før avspark.

0Spillerne entrer gresset
0Henderson vant myntkastet

Og velger side. Dermed angriper Liverpool mot Anfield Road End i 1. omgang.

1Suárez tar avspark!

Kampen er i gang.

1Tidlig corner

Først legger Messi på sprang etter å ha fått en luke, men han stoppes. Liverpool går rett i angrep. Mané til venstre finner Shaqiri på vei inn i boksen. Han forsøker å spille mot Henderson, men Barça-forsvaret får gitt til hjørnespark.

2Ampert mellom Robbo og Messi

Robertson er borti en liggende Messi, som blir irritert. Dommeren må roe gemyttene mellom duoen midt på banen mens resten venter på at corneren skal tas.

2Hjørnesparket klareres

Livlig åpning på oppgjøret. Liverpool har tatt initiativet.

6Mané skaffer corner

Utfordrer fra venstre og finner hjørnespark i duell med Vidal.

6Kort mot nærmeste

Innsvingeren fra Alexander-Arnold stoppes.

7

11

14
Barcelona

15Liverpool klarerer

Barcelonas hjørnespark er ufarlig. Det tar imidlertid ikke lang tid før gjestene får tak i ballen igjen midt på banen, og de ønsker tidlig å etablere spill.

18
Barcelona

19
Barcelona

21Milner får tilsnakk

Kommer sent inn i en stående takling på Suárez. Barcelona forsøker å trille ball på Liverpools halvdel. Vertene løper enormt og forsøker å presse.

23

26Bølger frem og tilbake

Liverpool stormer frem hver gang muligheten byr seg, mens Barcelona angriper når de gjenvinner ballen for å utnytte rommene som oppstår. Heseblesende og høy temperatur så langt.

28Ny Barça-corner

Et par trekanter og vips åpner det seg litt opp, men Barcelona stresser ikke med å få unna en avslutning. Messi får etter hvert chippet igjennom til Alba på løp, og innlegget slås ut til corner av Robertson.

29Corneren klareres
30
Barcelona
Kollisjon stopper spillet

Barça-spillerne Lenglet og Alba krasjer i en luftduell, og begge blir liggende, men kommer seg på beina og fortsetter etter en stopp i spillet.

31
Jordan HendersonKapteinen blir liggende

Store smerter i kneet etter tilsynelatende en vridning og å ha fått foten til en Barça-forsvarer i kneet. Wijnaldum gjøres umiddelbart klar på sidelinja.

33På beina igjen

Henderson halter når han går av gresset for egen maskin, men det ser ikke ut som om han vil gi seg.

33Henderson kommer innpå igjen

Kapteinen forsøker å spille videre og halter når spillet settes i gang.

35Vinker spillet videre

Henderson tar opp jakten mot Messi, får hjelp av Milner og gjenvinner ballen. Milner avanserer og stikker mot Mané, som går i bakken i stor fart på rundt 25 meter uten å få frisparket som Anfield roper på.

37En roligere periode

Men likefullt anspent. Begge lag veksler på å ha ballen og øyner hele tiden muligheter fremover.

39
Andy RobertsonRobertson legger seg ned

Fikk en smell i foten mot Suárez litt tidligere, og legger seg ned når ballen går ut av spill.

41Robbo fortsetter

Gomez er sendt i oppvarming, men Robertson ser ut til å fortsette etter noe behandling på gresset.

42Når nesten frem

Flott raid av Alexander-Arnold, som avanserer frem og legger igjen til Shaqiri. Han ser etter Mané i boksen med en pasning over forsvaret. Gjestene får akkurat ei tå på ballen som gjør at ballen ikke når frem.

43

44Barça holder på ballen

De lar Liverpool-spillerne løpe mens klokka tikker mot pause.

454 minutter i tillegg

45Pause!

Liverpool leder 1–0 halvveis. 1–3 sammenlagt.

Pauserefereat

Enorm temperatur fra tribunen og spillerne umiddelbart fra start, med et høytpressende Liverpool. Her trodde alle fra start, og etter syv minutter kom scoringen. Henderson mottar ballen litt utenfor sekstenmeteren, og driver flott inn i boksen. Kapteinen får til en brukbar avslutning med venstre, som tvinger frem en retur fra ter Stegen som Divock Origi sikkert setter i mål. Kjempestart for Liverpool som virkelig tente håpet tidlig.

Etter scoringen fortsatte Liverpool å presse, men Barcelona kom fort mer og mer med i kampen. Først kom Messi til en brukbar skuddmulighet, men en god redning fra Alisson fikk slått ballen til corner. Deretter var det Coutinho som prøvde seg, men også denne gangen var Alisson med på leken. Liverpool hadde også noen brukbare muligheter i denne perioden, men hverken Henderson eller Robertson fikk fullklaff på sine sjanser.

Etter halvtimen ble Henderson liggende med smerter i kneet etter noe som kunne se ut som en kombinasjon av vridning og foten til Lenglet i kneet. Wijnaldum ble gjort klar på sidelinjen, men kapteinen ga seg ikke, og kom heller inn og fortsatte sin glimrende omgang. Robertson måtte også ned for telling etter at han og Suárez løp inn i hverandre, men heldigvis kun også han fortsette.

En heseblesende start på omgangen, som roet seg noe etter hvert. Liverpool går til pause med en 1-0-ledelse, og håpet lever!

46
Inn: Georginio Wijnaldum (Ut: Andy Robertson)Bytte i pausen

Robertson, som fikk en skade i 1. omgang, må kaste inn håndkleet. Inn til 2. omgang kommer Wijnaldum. Det betyr at Milner flyttes ned til venstreback.

46Liverpool tar avspark

2. omgang er i gang.

46Omgangens første corner kommer tidlig

Til Liverpool.

47Stopper avslutningen

Shaqiri slår inn. Ballen havner hos Van Dijk litt ut i feltet, sånn at han må vekk fra mål og bruke venstrefoten når han slår ballen mot målet igjen, og han treffer en blokk av Barcelona-spillere som får ballen unna.

48Rødt initiativ

Liverpool har åpnet friskt etter sidebyttet.

50Lekker pasning av Wijnaldum

Finner Mané som er på et godt løp. Han skaffer ny corner.

58Anfield til himmels

For en utrolig stemning det er på Anfield akkurat nå!

60
Barcelona
Barça bytter ut Coutinho

Inn med en høyreback.

62Godt Henderson-innlegg

Sikter på Wijnaldum, men Barça får ballen unna.

64De røde presser videre

Liverpool styrer nå. Vidal lager frispark ute til venstre, og det oppstår en innleggsmulighet. Den ender uten avslutning.

66

67
Barcelona
I muren

Nervepirrende sekunder idet Messi skal skyte, men frisparket sendes i muren og går ut til corner.

68
Barcelona

70Leter etter Origi

Milner skrur ballen inn fra venstre. Meteren for lang til at Origi når den.

71Holder ballen i laget

Begge lagene begynner å se nokså kjørt ut etter over en time med intens fotball. Nå prøver begge å roe litt ned og holde ballen i laget. Liverpool presser hardt når gjestene triller.

78Lavt Alba-innlegg fra venstre

Matip klarerer. Strålende kamp så langt av Liverpool-stopperen.

Divock OrigiOrigi sitter nede

Tilsynelatende krampe på tomålsscoreren. Shaqiri skulle egentlig byttes ut for Gomez, men det settes nå på vent.

85
Inn: Joe Gomez (Ut: Divock Origi)Stående applaus

Origi går av banen med krampe. Inn kommer Gomez.

86

86
Virgil van DijkHode mot hode

Van Dijk blir liggende etter å ha skallet med en Barça-spiller. Men kommer seg på beina igjen etter et lite minutt.

88Barça flytter frem spillere

Og holder på ballen mens Anfield piper. Det ender til slutt med et innlegg som Alisson plukker enkelt.

89I gang med sluttspurten

Nå presser bortelaget. Nervepirrende på Anfield nå. En Barça-scoring nå betyr at de er foran igjen på bortemål.

90
Inn: Daniel Sturridge (Ut: Xherdan Shaqiri)Liverpools siste bytte
905 minutter legges til
90Nesten en enorm mulighet for Mané

Men han vinkes av for offside.

90Barça presser

Under tre minutter igjen nå. Liverpool står fortsatt bra imot!

90Heltemodig av Fabinho

Han snapper ballen fra Messi, legger ut på løp, felles på midten og får frispark – og tid. Bare ett minutt igjen nå!

90Nytt Liverpool-frispark

Liverpool har fått unna Barça-trykket nå, og vinner frispark oppe ved hjørneflagget. Halvminuttet igjen!