TOTTENHAMS SPISS: Harry Kane forventes å starte i Madrid til tross for at han ikke har spilt offisiell kamp siden 9. april.

Tottenham med fulltallig tropp til Madrid:- En drøm som ikke var realistisk for bare få år siden

Kaptein og toppscorer Harry Kane hos Tottenham forteller om de forventningene han har før finalen i Champions League.

29. mai 2019 kl 17.40 Torbjørn Flatin

Nederst er troppen på 26 spillere som Tottenham i dag tok med seg til Madrid. Det inkluderer som ventet Harry Kane og også Harry Winks, som har vært uaktuelle med skader de siste ukene. Kane fikk sin andre ankelskade for sesongen i første kamp mot Manchester City i kvartfinalen i Champions League 9. april, mens Winks har vært igjennom en lyskeoperasjon.

To andre som har hatt problemer er Jan Vertonghen og Davinson Sanchez, og ingen av de fire nevnte spilte i siste ligakamp mot Everton. Midstopperne Vertonghen og Sanchez skal imidlertid også være klare til kamp.

En plan om å bli blant de beste

- Det å få spille en finale i Champions League var ikke i mine villeste fantasier da jeg vokste opp som Spurs-fan og begynte på deres akademi, sier Harry Kane til uefa.com.

- Over de fire-fem siste årene (under Mauricio Pochettino) har vi imidlertid hatt en plan om å kunne bli et av de beste lagene i Europa. Å nå komme til denne finalen er virkelig spesielt. Du prøver ikke å tenke for mye på det, da du ikke ønsker at følelsene skal ta overhånd, men det er klart at det er noe enormt.

- Vi kan gi dem kamp

- Når alt kommer til alt er det nok et topplag som vi skal spille mot, sier kapteinen før møtet med Liverpool.

- Vi har vist i de to foregående rundene at en aldri skal gi opp. Det vil bli en hard kamp, og selv om de har hatt overtaket på oss denne sesongen har vi vist over de siste årene at vi kan gi dem kamp. Vi vet at dersom vi spiller på vårt beste da har vi en sjanse til å vinne.

- Alle kjenner til den historien som Liverpool har, men dette dreier seg om en kamp, enten det blir over 90 minutter eller 120 minutter. Vi må gi alt vi har ute på banen og prøve å skrive historie.

Har drømt om å løfte trofeet

- Det er vel kjent at vi ikke har kjøpt noen spillere over de siste par transfervinduene, men det har også vært noe av vår styrke siden de har brakt oss nærmere hverandre. Når vi har hatt skader har spillere kommet inn og gjort en jobb, alle har gitt alt de har. Det er alt du kan forlange.

- Det er ikke mulig å få en større motivasjon i fotball. Det å vinne Europacupen er noe alle gutter drømmer om.

- Har jeg drømt om å løfte trofeet? Ja, det er klart, jeg ville vært en løgner om jeg sa noe annet. Det er en merkelig følelse siden vi bare er en kamp unna og vi vet det er innenfor vår rekkevidde. Det viktigste nå er å fokusere på kampen, og så håpe at drømmen kan bli en realitet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]

PersonvernerklæringVi bruker infokapsler for å bedre opplevelsen på sidenMer info