Fire år siden marerittet mot Stoke

Steven Gerrard fikk ingen verdig avskjed.

24. mai 2019 kl 18.42 Arild Skjæveland

I dag er det fire år siden Liverpools skrekkelige bortekamp mot Stoke City i sesongavslutningen på 2014/15-sesongen.

Det som var Steven Gerrards siste kamp endte som et mareritt - og Liverpool ble påført sitt største tap i Premier League-historien. Stoke City ga seg ikke før det sto 6-1!

Det var allerede klart at Liverpool ikke kom til å ende blant topp fire - og Europa League-plassen for sesongen etter var sikret - men det finnes knapt en gyldig unnskyldning for det som skjedde på Britannia Stadium.

I Gerrards siste kamp stilte Liverpool følgende lag: Mignolet, Can (Touré 45), Skrtel, Sakho, Moreno (Ibe 45), Henderson, Lucas, Allen (Lambert 69), Coutinho, Gerrard, Lallana.

Steven scoret Liverpools trøstemål.

Det var første gang siden 1963 at de helrøde hadde sluppet inn seks mål eller mer i en kamp på øverset nivå. Da tapte laget 7-2 mot Spurs.

Fire år og snart tre europacupfinaler

Siden den gang har Steven Gerrard spilt for LA Galaxy, lagt opp, vært U18-trener i Liverpool, og har ledet Rangers til en andreplass i skotsk Premier League.

For Liverpools del, så fortsatte Brendan Rodgers i jobben i nesten fem måneder til - før Jürgen Klopp kom inn. Klopp har ledet de helrøde til to fjerdeplasser, en andreplass, en finale i ligacupen, en finale i Europa League, og (snart) to finaler i Champions League.

Av de som var på laget den dagen på Britannia Stadium er det bare Jordan Henderson som kan forvente seg å starte for de helrøde på Wanda Metropolitano 1. juni. Adam Lallana og Simon Mignolet spilte, og vil være på benken. Det vil også Dejan Lovren som satt på benken den dagen.

Bare fire av 18 spillere i kamptroppen den dagen er fortsatt i klubben. Her har det skjedd mye på relativt kort tid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]