Pressekonferanse i Madrid:– Vi er et helt annet lag nå enn i fjorårets finale

Klopp, Robertson og Alexander-Arnold møtte journalister på finalearenaen.

31. mai 2019 kl 16.33 Marius Rabben

I morgen kveld spilles Champions League-finalen mot Tottenham. Liverpool-spillerne ankom Madrid i ettermiddag, og før treningsøkta på finalearenaen Wanda Metropolitano ble det holdt en pressekonferanse.

Der svarte Jürgen Klopp og to spillere på spørsmål. De utvalgte var Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold.

Seansen begynte kl. 16.45, og du kan se den direkte i vinduet over.

For øvrig skal Spurs-manager Mauricio Pochettino sammen med Hugo Lloris og Harry Winks ha sin pressekonferanse to timer senere.

Nøyaktig kvart på fem ankommer først Robertson og Alexander-Arnold pressesalen, foran en haug reportere og kameraer.

Om temperaturen

Første spørsmål dreier seg om den intense varmen som mottok laget i den spanske hovedstaden.

– Vi forberedte oss i Marbella, så det vil nok hjelpe oss. Det handler om å være klar for det som venter, og vi er forberedt, sier Trent.

– Varmen er her for begge lagene, påpeker Robertson.

Møtet med Spurs

Ettersom klubbene møtes regelmessig i ligaen, lurer en reporter på om hvem de mener er favoritter.

– Når det gjelder kvaliteten på lagene, er det ganske jevnt, synes jeg. Begge har verdensklassespillere. Dette blir en kamp til siste slutt om hvem som ønsker seieren mest. Så for laget som vinner kampen, vil det være fortjent, sier Trent.

Robertson: – Begge lag har veldig sterke staller, så det dreier seg om hvem som er best akkurat på finaledagen. Hvis de spiller bedre enn oss, kommer de definitivt til å vinne. Hvis begge er på 100 prosent, blir det spesielle øyeblikk som avgjør. De vil være fulle av selvtillit, men det er vi også.

Trykket fra fansen

Supporterbasen til Liverpool er større enn Tottenhams, påpeker en reporter. Kjenner spillerne litt ekstra på presset av den grunn?

– Vi kjenner på det presset hver dag når vi spiller for Liverpool på grunn av den enorme supporterskaren, og det vil ikke endre seg i morgen. Vi setter stor pris på den støtten, sier Robbo.

Trent: – Det er ikke ekstra press. Tallet på antall folk som allerede er her nede ... vi vet at ikke alle får plass inne på stadionet. Uansett hvor i verden vi befinner oss, vet vi at vi har støtten deres.

Endrer ikke spillestilen

Størrelsen på kampen, samt en motstander som kjenner Liverpool godt, påvirker ikke hvordan de røde vil spille på Wanda Metropolitano.

– Vi spiller med en bestemt stil, og den endrer vi egentlig ikke på. Vi kan ikke bare legge oss bakpå. Da er det bedre for vår del at vi står høyt i banen – og på deres halvdel. Vi skal forsøke å spille på vår måte, sier Trent.

Tidligere finaler

Liverpool har tapt alle tre finalene under Klopps ledelse: ligacupen, Europaligaen og Champions League. Det har ingenting å si i morgen, påpeker backduoen. Men finaletapet i fjor kan de dra nytte av.

– For vår del, meg og Robbo, så spilte ikke vi i finalen i Basel, sier Trent.

– Fjorårets erfaring fra Kiev er noe vi har brukt. Vi ønsker å skape en annerledes følelse nå, sier Robbo.

– Jeg ønsker ikke å føle meg slik jeg gjorde etter finalen i fjor. Tapet for Real Madrid vil være i bakhodet mitt og bidra til at jeg kan yte én eller to prosent mer. Vi skal gi absolutt alt vi har.

Om semifinalehelten til Spurs

Lucas Moura scoret de tre avgjørende målene i Amsterdam.

– Han kom hit etter en tøff periode i Paris, men i Premier League har han bevist at han er en toppspiller. De har slått mange gode lag, vi respekterer dem, vi er vant til hvordan Spurs spiller som lag, truslene deres og svakhetene deres, men vi kan ikke tenke for mye på kvalitetene deres. Vi må tenke på hvordan vi kan straffe dem, sier Alexander-Arnold.

Robbo om Trent

Liverpool-backene regnes blant de aller beste backparene i Europa.

– Vi driver hverandre fremover, vi liker begge å se hverandre lykkes. Vi forsøker å hjelpe hverandre med å bli bedre, sier Robertson.

Robertson og Alexander-Arnold er ferdige. De går ut, og Klopp kommer inn.

Klopp: – Vi er et helt annet lag nå

Manageren får først spørsmål om sine tidligere finaleresultater.

– Dersom jeg hadde vært grunnen til seks tapte finaler på rad, så bør alle bekymre seg. Hvis ikke så har vi en mulighet. I fjor var det tre merkelige mål i finalen. Bortsett fra det var det en bra kamp.

– Vi er et helt annet lag enn i fjor. Vi brukte den finalen til å ta det neste steget, sier sjefen.

Firmino er klar

Klopp får spørsmål om Roberto Firminos situasjon.

– Ja, han er klar. Han er skadefri og har trent. Om han kommer til å starte? Hvis Poch (Mauricio Pochettino) forteller deg hele sin startellever, så ring meg – da avslører jeg mitt lag! Firmino er klar, han kommer til å trene, så dere får se ham etterpå.

Favoritter i finalen?

– Hvis jeg tenkte at Tottenham har en fordel i finalen, ville jeg vært sint. Vi tenker ikke på sånt. Det handler om å jobbe frem en fordel i morgen. Folk vil kalle oss favoritter fordi vi vant begge ligakampene mot dem 2–1 ... den siste kampen med et merkelig mål.

– Verdensrekordholder i semifinaleseire

Klopp får spørsmål om han tror på skjebnen og flaks, etter flere finaletap som både Liverpool- og Dortmund-manager.

– Synes du har jeg hatt en uheldig karriere? Nei, ikke så langt. Kona mi spør meg om hvilken kamp som er sesongens siste, for vi er ofte i den, så er jeg ikke uheldig. Jeg er verdensrekordholder i å vinne semifinaler: Siden 2012 har jeg hvert år utenom 2017 hatt laget mitt i finaler. Vi har hatt flaks i enkelte øyeblikk. Jeg kunne ha skrevet en bok om å vinne semifinaler, men ingen ville kjøpt den! Jeg ser ikke på meg selv om en taper.

Klopp om sin situasjon i Liverpool

– Jeg føler meg veldig heldig som sitter her. Dette er en enorm klubb, en nydelig klubb, og vi ble forelsket i hverandre, og vi skal jobbe sammen i flere år fremover.

Finalistene

– Det er to skikkelige fotballag i denne finalen. Det er en ordentlig finale, og nå må begge lag håndtere det. Det kommer til å bli skikkelig intenst og varmt. Engelskmenn er ikke vant til denne heten.

Om potensielle endringer i Champions League

– Dersom de kunne gjort semifinalen om til finalen, ville jeg sagt meg helt happy med det! sier Klopp til latter fra salen.

– Jeg vet ikke hva folk ønsker å endre på. Jeg elsker denne turneringa. De riktige lagene spiller i den, hvert eneste lag har like muligheter til å avansere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]