- For meg er dette en krig, det betyr alt for meg

Liverpools kaptein Jordan Henderson om hvordan han bruker skuffelser til å kanalisere sitt sinne på den rette måten.

31. mai 2019 kl 09.55 Torbjørn Flatin

Jordan Henderson satt på benken ved avspark i semifinalen borte mot Barcelona, og han likte det ikke. I returen var han med fra start, med en kneskade som påkrevde smertestillende sprøyter. Det er få som forventer at 28-åringen ikke kommer til å lede ut sitt lag i finalen mot Tottenham.

Ble satt ut

- Det var tøft å bli satt ut, innrømmer Hendo overfor The Times (abonnent). – Det var Barcelona og det var på Nou Camp. Det ville imidlertid ikke ha hjulpet noe hvis jeg furtet, det gjelder å være sint på den rette måten.

- Manageren vet at jeg ikke liker det. Han snakker i grunn ikke mye til spillerne før en kamp. Jeg var frustrert, men jeg prøvde å bruke det sinnet til å hjelpe laget da jeg ble byttet innpå.

Kampmodus

Jordan Henderson er en kaptein en kan hevde ikke er sikker på laget, det være seg Liverpool eller England. Nå er han imidlertid på terskelen til å ha kapteinsbindet i sin andre finale i Champions League, den fjerde som gjør det med et engelsk lag etter Emlyn Hughes (Liverpool), John McGovern (Nottingham Forest) og Steven Gerrard (Liverpool). Han vil alltid være klar til en kamp, bokstavelig talt.

- For meg er dette en krig, det betyr alt for meg.

- Når jeg går til stadion, da forandres tankesettet. Jeg kommer i kampmodus, jeg føler meg som en konkurrent. Ute på banen vil jeg gi alt. Noen ganger kan det være på grensen. Jeg vil hevde at jeg er en fair spiller, en ærlig spiller, men når vi snakker om språkbruken…

- Jeg skulle gjerne sagt at jeg alltid viser dommerne respekt, men det kan nok hende jeg har tråkket over grensen noen ganger. Mine foreldre irettesetter meg for det, men det er vanskelig når du er midt oppe i det. Jeg har imidlertid blitt bedre, jeg var mye verre da jeg var yngre.

En mer offensiv rolle

- Hvis mitt nåværende liv skulle stoppe? Jeg tør knapt å tenke på det, fortsetter Henderson, selv om han understreker at det å være far til sine to døtre på fire og fem år, Rebecca og Elexa, for alltid vil være viktigere for ham enn å være kaptein for Liverpool. Snart er imidlertid praten igjen vendt tilbake mot fotball og det som skal skje i Madrid.

- Hva han har gjort er utrolig, den type fotball som vi nå stabilt spiller, spillerne han har hentet inn, innstillingen han har fått inn i denne klubben og den utrolige linken han har med fansen, sier Jordan Henderson på spørsmål om Jürgen Klopp.

- Det at jeg nå spiller i en posisjon noe lenger fremme passer meg og hva jeg kan tilføre laget. Jeg har lært mye de siste par årene om hvordan jeg skal spille som et midtbaneanker, og jeg kan være i begge posisjoner, men jeg føler jeg kan påvirke mer i en rolle som er mer offensiv.

Fortjener pokalen

- Etter kampen mot Barcelona var jeg helt ferdig. Kneet var ømt og hadde hovnet opp. Det var en kveld jeg vil huske hele livet. Når Anfield er slik da spiller det ingen rolle hvilket lag som spiller mot oss.

- Nå ønsker vi å ta med pokalen tilbake til Liverpool. Fansen fortjener det, og det gjør spillerne og manageren også etter hva vi har prestert denne sesongen.

- Tottenham er imidlertid et fantastisk bra lag og vil føle at de også fortjener det. Hvis det verste skulle skje, har jeg full tillit til at vi kan holde det gående og vinne trofeer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]