Matip og Milner vil bli tilbudt nye kontrakter

Med et år igjen av sine avtaler skal Liverpool ønske å forlenge kontraktene til Joel Matip og James Milner.

31. mai 2019 kl 00.08 Torbjørn Flatin

Ifølge den lokale journalisten Dominic King i Daily Mail vil Joel Matip og James Milner bli belønnet for gode sesonger ved å få tilbud om nye kontrakter hos Liverpool FC. Ifølge avisen har Matip og Milner begge avtaler som løper ut sommeren 2020.


Makker til van Dijk

Joel Matip ble hentet av Jürgen Klopp sommeren 2016 da hans kontrakt med Schalke var løpt ut.

Etter noe ujevn innsats på Anfield, med flere skadeopphold, har Matip vokst mot slutten av denne sesongen som makker til Virgil van Dijk. En sjanse han fikk etter skader for Joe Gomez og Dejan Lovren.

På de siste 23 kampene i Premier League og Champions League har den lange stopperen startet i 20 av dem, på veien mot en innsats i ligaen som endte på 97 og et poeng bak Manchester City, og til en finale i Champions League. Det er få som tviler på at Matip har gjort nok til å få starte den nevnte finalen mot Tottenham.

Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at Klopp og Liverpool synes han fortjener en ny kontrakt, noe som også vil styrke kortene til Liverpool dersom det skulle bli aktuelt med et salg.

Viktig i garderoben

Allsidige James Milner kom et år før Matip, også han på Bosman, etter at hans arbeidsforhold med Manchester City var over.

Allsidige Milner kom til Anfield bl.a. fordi han ønsket en mer sentral posisjon på midtbanen, men endte snart opp som venstreback. Denne sesongen har han spilt mer som ordinær midtbanespiller og vært på banen i totalt 44 kamper.

33 år gammel er han eldstemann i førstelagstroppen til Liverpool, men Jürgen Klopp har aldri lagt skjul på at han beundrer innstillingen til Milner og at han ikke minst er en viktig mann i garderoben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]