Liverpools styreformann er sulten på sølvtøy

Tom Werner sier at klubben har fokus mot finaleseier, og uttaler seg også bl.a. om Klopps kontrakt og utvidelse av Anfield.

30. mai 2019 kl 22.02 Torbjørn Flatin

I et langt intervju med Liverpool Echo gir styreformann Tom Werner uttrykk for stor tilfredshet over hvordan de røde gjennom gradvis fremgang har oppnådd det nivået som denne sesongen har gitt rekordantall med poeng i Premier League og har medført finale i Champions League for andre året på rad.

Målet er å vinne

- Vi møtte spillerne etter finalen i fjor og du kunne se hvor mye det tapet gikk inn på dem, sier Werner, som sammen med eier John W. Henry og president Mike Gordon allerede er i Madrid.

- Jeg synes vi spilte like bra som Real Madrid, inntil den uheldige skaden til Mohamed Salah. Når du forlater Kiev etter en slik kveld lurer du på når du vil få sjansen igjen.

- Vi forventet definitivt ikke å komme tilbake så fort og det er vidunderlig at vi har klart det. Vi er imidlertid ennå ikke helt framme ved vårt mål, som er å vinne. Du får ikke mange roser for å bli nummer to.

Finalen som ble avgjort på straffer

Et sterkt team på og utenfor banen

- Det har vært en periode med konstant fremgang og det har vært en vidunderlig tid for klubben, fortsetter Werner når samtalen kommer inn på Jürgen Klopp.

- Vi er ekstremt stolte over hva hele teamet i LFC har oppnådd, og når jeg sier «vi» mener jeg John, Mike og meg selv.

- Vår filosofi er grunnfestet i en tro på at folk kan oppnå noe i en atmosfære hvor det arbeides som et lag. Det er klart at det starter med Jürgen og hans fremragende lederskap. Det er helt avgjørende for hva vi har fått til i år.

- Jürgen er også omgitt av en rekke talentfulle folk som Michael Edwards (sportsdirektør), Barry hunter (sjefspeider), Dave Fallows (rekrutteringssjef), Pep Lijnders (assisterende manager) og flere til.

- Det er også veldig viktige folk utenfor banen, som Peter Moore (daglig leder), Billy Hogan (administrerende direktør) og Susan Black (kommunikasjonsdirektør).

Billettsvindlere stjal den store Champions League-drømmen vår

Ny kontrakt for Klopp

- Vi ønsker egentlig ikke å snakke om dette offentlig, spesielt så nærme finalen, sier Tom Werner angående en mulig ny kontrakt for Klopp.

- Jeg tror imidlertid dere vet at vi setter ham svært høyt. Vi har allerede forlenget hans kontrakt en gang. Det er viktig at han blir så lenge som han ønsker. Vi tror han ønsker å bli her lenge.

- Jeg håper folk nå forstår at vi er fokusert på kontinuerlig fremgang for denne klubben.

- Vi har ingen intensjoner om å selge, vi har nå kommet i en posisjon hvor klubben er i en bedre forfatning enn den har vært på veldig lang tid.

- Vi har alltid sagt at vi ønsker å vinne sølvtøy og vi er sultne på å ta med oss trofeet hjem fra Madrid. Det å vinne Champions League vil bety alt for oss FSG, og jeg vet det vil bety alt for milliner av Liverpoolsupportere verden over.

FFP og Anfield Road End

Tom Werner kommer også inn på financial fair play og utvidelse av stadion i form av en ny Anfield Road End.

- En av årsakene til at vi var fornøyd med å bli involvert med Liverpool var at vi trodde på viktigheten av financial fair play. Jeg vet ikke mye om hva som foregår angående etterforskningen (om at bl.a. Manchester City skal ha brutt FFP regler), men alt jeg kan si er at vi står sterkt bak de reglene som er.

- Vi forventer at alle klubbene i ligaen og alle klubbene i Europa følger disse. Hvis ikke da bør de bli straffet.

- Vi fortsetter å se på muligheten til å gjøre det, sier Werner om å utvide og fornye Anfield Road End.

- Vi har fått utsatt en byggesøknad som gjelder inntil september. Vi fortsetter med å vurdere alternativer og vil trolig se på det igjen i ukene etter finalen.

Alexander-Arnold sørget for at Tottenham-spiller ble vraket av England

Har du innspill til journalisten?
[email protected]