Gini skulle gjerne gitt billetter til fansen

Georginio Wijnaldum skulle ønske han kunne gi bort billetter til alle Liverpool-supportere til Champions League-finalen, etter at klubbene bare fikk tildelt i underkant av 17.000 billetter hver.

29. mai 2019 kl 08.52 Odd Sindre Tonning

På lørdag spiller Liverpool og Tottenham finalen av Champions League, på Atletico Madrids nye storstue. Med plass til nesten 68.000 tilskuere har de to finaleklubbene til sammen fått omtrent halvparten av billettene til finalen. Resten av billettene er det UEFA som avgjør hvor de kommer til å havne.

Mange vil gå glipp av finalen

Liverpool offentliggjorde hvordan de kommer til å fordele billettene de har fått tildelt. Mellom annet vil rundt 170 billetter gå til klubbens samarbeidspartnere, mens rundt 1.800 billetter vil bli gitt til førstelagsspillerne, medie-ansvarlige i klubben og tidligere spillere. Resten vil bli fordelt mellom fansen.

Dette betyr at det å få tak i billetter gjennom klubben kommer til å bli en utfordring for de fleste. Gini Wijnaldum sa selv på pressekonferansen før kampen at han gjerne skulle gitt bort billetter til Liverpool-fansen selv, dersom han hadde fått muligheten.

– Jeg er lei meg på vegne av de supporterne som ikke har billett til finalen. Alle fortjener å være der, særlig dersom du følger laget tett gjennom hele sesongen. Men det er noe vi ikke kan kontrollere. Der er et bestemt antall billetter, og UEFA bestemmer hvor de skal gå.

Det er ikke opp til oss at alle skal få ha en billett, men dersom jeg hadde hatt dem ville jeg gitt dem til fansen.

Takker fansen

Nederlenderen benyttet også sjansen til å takke Liverpool-fansen for støtten de har gitt klubben gjennom det som har vært en eventyrlig sesong. Særlig comebacket mot Barcelona tror ikke Wijnaldum hadde vært mulig uten fansens støtte på Anfield.

– Jeg vil takke fansen for støtten de har gitt oss denne sesongen. Det er på grunn av supporterne at vi er her, de gjorde det mulig for oss å vinne kampen (mot Barcelona) på Anfield 4-0. Det ville vært mye vanskeligere dersom vi spilte kampen en annen plass, sier nederlenderen.

Gjennom hele sesongen har støtten deres vært bra. Selv når vi leverer dårlige resultat er de der og støtter oss, så stor takk til fansen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]