– Har fått mye mer respekt for Firmino

Nå vet Wijnaldum hvor vrient det er å spille som 9-er for Liverpool.

4. mai 2019 kl 11.22 Marius Rabben

Det kom som en overraskelse for de fleste da Gini Wijnaldum spilte mellom Sadio Mané og Mohamed Salah på topp mot Barcelona, etter at en liten lyskeskade sørget for at Roberto Firmino satt på benken fra start.

I den uvante rollen mot kanskje Europas beste lag startet han friskt og hadde flere gode involveringer, men ble periodevis mer anonym utover i oppgjøret. Selv sier nederlenderen at det var alt annet enn enkelt.

– Etter kampen hadde jeg mye mer respekt for Roberto Firmino, forteller han til Sky Sports.

Krevende posisjon

– Jeg har hatt det tidligere for måten han har spilt som spiss, men enda mer nå etter å selv ha spilt i den posisjonen.

– Jeg vet hvor vanskelig det er å spille bra som nummer 9 for Liverpool, spesielt dersom du gjør det på den måten han gjør det, med den fotballen vi ønsker å spille. Det er skikkelig vanskelig.

I et intervju med klubbens nettside utdyper Wijnaldum at det er som en dobbeltrolle: både spiss og midtbanespiller samtidig.

– Det er en fin posisjon å spille i, men jeg visste ikke hvor tøft det var før jeg spilte der selv.

Det er spesielt om man er i stand til å klare det i noen få kamper, men han gjør det gjennom en hel sesong.

– Etter kampen snakket jeg med ham og fortalte hvor stor respekt jeg har for ham som har spilt spiss gjennom hele sesongen, for det er så hardt.

GODE VENNER:
GODE VENNER:  Wijnaldum hyller Firmino for jobben han gjør som Liverpools spiss.

– Han legger ned mye innsats i hver kamp for å gjøre det enklere for laget. Det er spesielt om man er i stand til å klare det i noen få kamper, men han gjør det gjennom en hel sesong, og det er ganske tøft. Jeg tar av meg hatten for ham.

Liverpool hadde også et spissalternativ Divock Origi i kamptroppen, men belgieren satt på benken til han kom inn med fem minutter igjen for å jakte på en redusering.

Klopp: – Trengte en slik spiller

Jürgen Klopp forklarte under pressekonferansen i går grunnen til at Wijnaldum ble foretrukket.

– Vi trengte den type spilleren: en offensiv spiller som også er ganske god i forsvar, fordi vi kunne ikke ignorere kvaliteten til Barcelona. Vi trengte en spiller mellom linjene som er god nok til å holde på ballen og spille videre.

– Jeg vet hva folk på utsiden sa, at det ville vært enklere å bruke en annen spiss, men det er forskjellige oppgaver å gjøre på banen, og Gini gjorde det veldig bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]