I dag er det seks år siden sist Barcelona tapte en Champions League-kamp på hjemmebane

Har satt ny Champions League-rekord siden.

1. mai 2019 kl 09.24 Arild Skjæveland

Sist Barcelona tapte en hjemmekamp på Camp Nou var Jürgen Klopp manager for Borussia Dortmund. Laget hans hadde dagen i forveien tapt 2-0 mot Real Madrid på Santiago Bernabeu - men det var nok. Etter å ha vunnet 4-1 på hjemmebane i første kamp uken før, holdt det til Champions League-finale på Wembley.

Der skulle laget hans møte vinneren av den andre semifinalen mellom Bayern München og Barcelona. Bayern knuste Barcelona hele 7-0 over to kamper i sin semifinale. Først 4-0 hjemme på Allianz Arena, og deretter hele 3-0 på Camp Nou etter scoringer av Arjen Robben, et selvmål av Gerard Pique, og en scoring av Thomas Müller.

Resultatet gjorde at Bayern tok seg til finale, hvor de slo Klopps Dortmund 2-1 med en avgjørende scoring av Robben like før ordinær tid.

Den semifinalen var sist Barcelona tapte en hjemmekamp i Champions League. Siden den gang har de en rekke på 31 kamper på Camp Nou uten tap. Det er rekord, og slår den forrige turneringsrekorden til Bayern München på 29 kamper fra mellom mars 1998 og april 2002.

Ingen har scoret mer enn ett

På de 31 kampene har Barcelona 28 seire og tre uavgjorte. Atletico Madrid i 2013-14 (1-1), Juventus i 2016-17 (0-0), og Tottenham denne sesongen (1-1), er lagene som har klart å unngå tap på Barcas hjemmebane.

Barcelona har bare sluppet inn 15 mål på de 31 kampene, og aldri mer enn ett baklengs i en og samme kamp. Liverpool vil komme til Catalonia med selvtillit, og tro på at det er mulig å score minst ett bortemål - men mer enn ett har altså ingen klart på seks år.

På tirsdagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om statstikken sin på bortebane mot spanske lag. På åtte forsøk har det blitt fem uavgjorte og tre tap.

– Har jeg aldri vunnet som manager i Spania?! Jeg vil si at en uavgjort ikke ville vært det verste resultatet i verden, sier Klopp.

Barcelona - Liverpool spilles i kveld kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]