– Jeg synes vi spilte vår beste bortekamp i Champions League

Jürgen Klopp var fornøyd med det meste utenom resultatet.

2. mai 2019 kl 08.35 Arild Skjæveland

Liverpool var fullt på høyde med Barcelona spillemessig onsdag kveld, og hadde flere store muligheter til å få ballen i mål. Jürgen Klopps lag tok ikke de mulighetene, mens hjemmelaget var dødelig effektive og scoret tre ganger.

Nå har Liverpool et svært vanskelig utgangspunkt før returoppgjøret på Anfield neste uke.

– Jeg vet ikke om vi fortjente mer enn det vi fikk. Vi spilte en veldig god kamp, men når alt kommer til alt scoret de tre ganger, og vi scoret ikke, så det er lett å akseptere, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– I fotball må du vurdere andre ting som manager. For meg, var det veldig viktig hvordan vi spilte, og jeg er veldig fornøyd. Jeg fortalte guttene at jeg var stolt.

– Jeg synes det var den beste bortekampen vi har spilt i Champions League. Ikke bare i år, men også om vi tar med fjoråret. Mot lag som dette, og når du spiller slik fotball, er jeg fornøyd, sier han.

Vanskelig utgangspunkt

Returoppgjøret på Anfield er neste tirsdag. Der må Liverpool matche resultatet fra Camp Nou. Skulle Barcelona score ett, noe de viste at de virkelig er kapable til, må Liverpool ha fem.

– Champions League er nå slik. Taper du borte er det ikke et kjempestort problem, det kan skje så lenge du scorer et mål. Det er problemet med i kveld. Vi scoret ikke målet, så det gjør livet vårt vanskelig om jeg skal være ærlig, sier Klopp.

– Jeg sa til spillerne at jeg er veldig stolt over dem, og at jeg virkelig likte kampen. De trenger ikke å tenke på den neste kampen mot Barcelona. Nå skal vi spille mot Newcastle, og det er vårt fokus. Vi drar til hotellet, sover skikkelig, står opp om morgenen, flyr hjem og forbereder oss til Newcastle.

– Uansett hva som skjer, så kunne jeg ikke vært mer stolt over guttene. Jeg vet hva resultatet er, og folk som ikke har sett kampen vil si rare ting, men vi aksepterer det. Det er måten vi alltid slår tilbake på i disse kampene. Hvor modige vi er i disse øyeblikkene. Jeg er liker det. Når alt kommer til alt er det fortsatt 3-0, uansett hva jeg tenker om kampen, og det endrer seg ikke. Men det er greit. La oss fly hjem og spille mot Newcastle, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]