Klopp gir ikke opp etter 3-0 tapet

Klopp nekter å gi opp håpet etter 3-0 på Camp Nou, og mente Liverpool var uheldige fremover på banen da Barcelona ble for sterke onsdag kveld.

2. mai 2019 kl 00.01 Odd Sindre Tonning

Luis Suarez sendte Barcelona i ledelsen i første omgang, før en Lionel Messi-dobbel sørget for at kampen endte 3-0 på Camp Nou, noe som gir Liverpool et tøft utgangspunkt foran returoppgjøret på Anfield.

Forsvarsglipp på 1-0

På det første målet kom Suarez på et dypt løp, og smatt inn mellom Joel Matip og Virgil van Dijk. Sistnevnte var nok litt uoppmerksom på den tidligere Liverpool-spilleren, som stakk frem foten og fikk lirket ballen over Alisson. Klopp innrømmer at forsvarsjobben på det første målet ikke var optimalt.

– Det er bare på det første målet det ikke var godt forsvarsspill. Alba kom inn bak, Coutinho inn i mellom, og situasjonen var ikke helt klar. Også dukker Suarez opp, med et veldig godt mål. Han pleide å spille her, så vi vet at han er en god spiss, sa Klopp etter kampen.

I tillegg til Suarez sin scoring, viste Lionel Messi seg frem i den andre omgangen med to scoringer. Den første virket litt tilfeldig, da Fabinho taklet ballen igjennom, før nok en Liverpool-spiller fikk inn en takling, slik at ballen endte hos Suarez. Han satt den i tverrliggeren, før Messi plukket opp returen og sprang ballen i mål. Det andre målet hans var Messi-magi, da et frispark fra 27 meter gikk rett i krysset bak en sjanseløs Alisson.

– Jeg visste før kampen at Messi var en verdensklassespiller, og nå fikk jeg se det igjen. Jeg er ikke altfor overrasket.

PERFEKT PLASSERT:
PERFEKT PLASSERT:  Messi plasserte frisparket på den eneste plassen hvor det kunne gå inn.

Var uheldige

Selv om resultattavla viste 3-0 ved kampslutt, så mener Klopp at spillerne kan være fornøyde med prestasjonene sine.

– Vi viser vår stolthet av å spille for Liverpool, og vi viser oss fra en god side i dag. Dersom du så på kampen, og har litt peiling på fotball, så vil du mene at det var en veldig god kamp, og vi spilte en viktig rolle i den. Vi skapte sjanser, men scoret ikke. 3-0 er ikke noe godt resultat, for å være ærlig, men kampen er der fortsatt.

Salah hadde en ball i stolpen, mens Milner brente en stor mulighet etter et overhopp fra Wijnaldum. Klopp poengterte at slike sjanser vanligvis blir konvertert av Liverpool.

– Vanligvis er guttene gode i avslutningssituasjoner. I dag var vi uheldige i flere situasjoner, men det endrer ikke resultatet. Det var en god kamp, og jeg er fornøyd med prestasjonene og jeg er stolt over spillerne. Det var en fin kamp å se på, men det var ikke det resultatet vi ønsket oss.

Fortsatt håp

Og Klopp nekter å gi opp håpet om avansement før returoppgjøret har blitt spilt.

– Ja, vi har en sjanse til å avansere, fordi det er fotball, men før kveldens kamp hadde vi en større sjanse. Det er vanskelig, hva kan jeg si? Det er Barcelona. Dersom de kan spille for kontringer, så hjelper ikke det oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]