Kennys tidligere assistent er Robertsons nye sjef

Skottland har fått ny landslagssjef.

22. mai 2019 kl 09.08 Arild Skjæveland

Landslagskaptein Andy Robertson har fått ny sjef - og det er en mann som har en fortid i Liverpool.

Steve Clarke er mannen som overtar etter Alex McLeish, som måtte gå etter at skottene tapte hele 3-0 mot Kasakhstan i starten på kvalifiseringen til EM 2020.

– Døren min er åpen for alle. Dersom spillere har lagt opp, kan de komme tilbake. Vl de komme tilbake må de ta kontakt med meg eller det skotske fotballforbundet og si at de ønsker å være tilgjengelig igjen, for jeg kommer ikke til å mase på spillere som har lagt opp. Jeg ønsker spillere som er 100 prosent forpliktet til Skottland, sa Clarke da han ble presentert ifølge Guardian.

Han snakket med Robertson på tirsdag.

– Dersom alle er like entusiastiske og bestemte på å kvalifisere seg gjennom gruppen som Andy er, så har vi en sjanse, sier han til The Times.

Kom med Kenny

Clarke kom inn som førstelagstrener og assistent da Sir Kenny Dalglish erstattet Roy Hodgson i januar 2010. Han var en viktig brikke på treningsfeltet da Liverpool vant sitt hittil siste trofé, i ligacupen 2012.

Etter at laget endte på åttendeplass i ligaen samme sesong, mistet Dalglish jobben, og Clarke tilbudte seg å si opp. Det sa klubben nei til, men etter at Brendan Rodgers overtok jobben og tok med seg sine folk forlot han klubben.

Han overtok så West Bromwich, og ledet dem i Premier League i 2012-13 og 2013-14, da han fikk sparken. Han ble ny Reading-sjef i desember 2014, men mistet jobben etter ett år. Veien gikk videre til Aston Villa der han var assistentmanager i fire måneder, før han tok seg et friår.

I 2017 gjorde han comeback, og overtok Kilmarnock i skotsk Premier League. Det gjorde han med stor suksess. I hans første sesong endte laget på femteplass - men denne sesongen ledet han dem til en svært sterk tredjeplass bak Celtic og Rangers, og sikret Kilmarnock europacupspill. Han vant begge prisene for årets manager i skotsk fotball, og har nå fått landslagsjobben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]