Bekrefter at Salah er ute mot Barcelona

Klopp og Alexander-Arnold har holdt pressekonferanse foran Barça-kampen.

6. mai 2019 kl 12.10 Marius Rabben

Det står 0–3 etter første oppgjør mot den spanske ligamesteren, noe som betyr at oppgaven i returoppgjøret mot Lionel Messi & co er formidabel.

Samme resultat med motsatt fortegn på Anfield i morgen vil gi ekstraomganger, men dersom Barcelona for eksempel scorer én gang, må Liverpool ha fem (!) mål for å avansere til finalen grunnet bortemålsregelen.

Klokka 13 møtte Jürgen Klopp og en utvalgt spiller, som denne gangen er Trent Alexander-Arnold, journalister på Anfield for å snakke om kampen.

Se hele pressekonferansen i vinduet over. Oppdater nettsiden for fortløpende sitater.

Salah er ute

Klopp er på plass. Første spørsmål er om statusen til Salah og Firmino.

– Begge er utilgjengelige i morgen, sier han.

Manageren forklarer at Salah føler seg «okay», men at han har fått påvist hjernerystelse og følgelig får ikke lov til å spille. Men han er tilbake mot Wolverhampton.

– Han kan spille i helga, forteller Klopp.

Utgangspunktet i returoppgjøret

En reporter spør om et tidlig mål er oppskriften for at folk skal komme i stemning og få håp om avansement.

– Jeg vil anta at det er kjempestemning allerede før vi eventuelt scorer. Men det er ikke sånn at vi bare må score; vi må også nekte Barcelona å score.

– Vi vet hvor stor denne utfordringen er. Men dette laget kommer til å gi alt i forsøket på å klare det.

Og det med to av tre i Liverpool-angrepet ute.

– To av verdens beste angripere er ikke tilgjengelige i morgen kveld, og vi må score fire for å avansere. Det gjør ikke ting enklere, men vi skal forsøke. Hvis vi ikke klarer det, så la oss feile på den flotteste mulig måten.

Slitne spillere?

Barcelona, som allerede er ligamester i Spania, byttet ut hele elleveren i helgas ligakamp. Liverpool brukte sine beste tilgjengelige i seieren over Newcastle.

– Dette blir vår tredje kamp på seks dager. Barcelona endret hele laget sitt i helga. Det er en enorm forskjell. Men guttene har vist ofte nok at de ikke gir opp.

Messi på motsatt halvdel

Barcelonas største stjerne nettet to ganger i det første oppgjøret.

– Uansett hvor Messi er (på banen), er han vanskelig å håndtere. Hvis du tar risiko mot Barcelona, straffer de deg. Du er nødt til å være bunnsolid hele tiden.

– Det virker som vi må være perfekte (for å stoppe ham). Dette bør være en fotballfest: Kanskje er dette vår siste Champions League-kamp denne sesongen, så la oss feire med lungene og beina våre.

Fansens bidrag

Klopp forteller at supporterne har en nøkkelrolle i storkampen.

– Vi må skape en god atmosfære, feire anledningen med god fotball og sette pris på god fotball. Det er ikke sannsynlig (at Liverpool avanserer), men det er mulig.

Klopp er ferdig, og Trent Alexander-Arnold tar plassen kort tid senere.

– En mulighet for andre spillere

Han får først spørsmål om det ekstremt tøffe utgangspunktet.

– Vi har hatt noen brukbare prestasjoner denne sesongen hvor vi har scoret mer enn tre mål.

– To av viktigste målscorere er ute, men det gir muligheter til noen av de andre spillerne til å bli helter. Hvis vi klarer å snu dette, vil uansett hvem som scorer bli husket som helter.

Fokuset er på Barça

Samtidig nærmer racet om Premier League-tittelen seg slutten. I kveld skal Manchester City spille sin nest siste kamp når Leicester kommer på besøk.

– Ja, det skader ikke å se på, svarer han på spørsmål om han kommer til å følge kveldens oppgjør.

– Men vårt fokus er nødt til å være på morgendagens kamp. Uansett hvordan det ender i kveld, er fokuset vårt på Barcelona, og så deretter på å slå Wolves. Vi kommer ikke til å slenge oss med på hypen om hva kveldens resultat kan bety.

Assist-backene

Alexander-Arnold har utrolige elleve målgivende pasninger i Premier League denne sesongen, like mange som backkollega Andy Robertson. Scouseren får spørsmål om den interne konkurransen.

– Først og fremst handler det om å servere angriperne og hjelpe dem til å gjøre det de kan best. Men det dreier seg om å ta tre poeng. Vi har ikke fokusert så altfor mye på vår konkurranse, men det har pushet oss!

En annen angriper foran seg

Som oftest har Alexander-Arnold på høyresiden Salah foran seg. Dersom han starter mot Barcelona, blir det nå imidlertid en annen. Det tror han vil gå helt fint.

– Det vil ikke føles så rart å ikke ha Mo foran meg i morgen. Vi trener med forskjellige lagoppstillinger, og det er ikke sånn at jeg ikke er vant til å ikke spille med ham.

– Jeg er sikker på at uansett hvem som kommer inn så vil han ha en god forståelse med andre spillere. Det handler om anvendelighet og dybden i stallen.

Om det første oppgjøret

Fra benken så Alexander-Arnold laget spille bra, men tape 0–3 i Barcelona forrige uke.

– Vi er enormt skuffa over resultatet, men prestasjonsmessig var det en av våre beste kamper denne sesongen. Det var merkelig. Vi har ikke hatt mange andre slike resultater denne sesongen. Jeg er sikker på at Barcelona kommer hit med respekt for oss, for det er ikke mange lag som drar til Camp Nou og dominerer.

Om Messi

– Muligens verdens beste spiller. Det blir en skikkelig tøff kamp, men vi holdt ham lenge i ro i forrige kamp. Likevel gjorde han noe spesielt. Det viser at du må være konsentrert i samfulle 90 minutter. Du kan ikke være redd for å se dum ut mot ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]