Slik forbereder Premier League siste runde i tittelkampen

Det vil stå et Premier League-trofé på Anfield, men ikke originalen.

11. mai 2019 kl 20.23 Marius Rabben

Kaptein Jordan Henderson kommer til å løfte en kopi av Premier League-troféet over hodet hvis Liverpool vinner tittelen søndag ettermiddag.

Det er fordi den ekte pokalen, en vandrepokal som har stått på Etihad Stadium denne sesongen, blir sendt sørover til Brighton hvor ligaleder Manchester City avslutter sin sesong.

Identisk

Kopien – som da er kliss lik, laget av samme material og har i likhet med det ekte troféet inngravert alle vinnerlagene – står til vanlig i Premier Leagues lokaler og brukes blant annet til promoteringer, i TV-sendinger og sendes rundt på turneer, opplyser The Times.

Den brukes på Anfield denne helga fordi det er størst sannsynlighet for at City vinner ligaen.

Dersom de røde faktisk vinner, byttes kopien ut med originalen i løpet av neste uke, slik at originalen blir stående for fremvisning på Anfield gjennom neste sesong.

Har forberedt vinnermedaljer

På begge arenaer vil det naturlig nok også være vinnermedaljer som skal deles ut til spillerne med minst fem opptredener i Premier League denne sesongen, i tillegg til Jürgen Klopp og staben hans.

For Liverpool er det 19 spillere som oppfyller det kravet. Av dem med ligakamper, men ikke nok, finner vi Alberto Moreno (2), Alex Oxlade-Chamberlain (1) og Rafa Camacho (1).

Premier League har også et såkalt presentasjonsteam utplassert begge steder, sånn at vinnerlaget får gjennomføre alle seiersprosedyrene og feire på banen etter kampslutt. De skal ordne med scenen på gresset og overrekkelsen av medaljene.

Premier Leagues midlertidige sjef, Claudia Arney, etter at den tidligere sjefen, Richard Scudamore, forlot sin stilling i vinter, skal dele ut medaljer i Brighton, mens den midlertidige daglige lederen, Richard Masters, står klar for samme oppgave på Anfield.

Begge klubber har ifølge The Times nominert folk fra lokalsamfunnet til å overrekke troféet til kapteinen på vinnerscenen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]