Landslagstrener hevder Naby Keita kan bli klar til Champions League finale

Det er motstridende meldinger angående skaden til Liverpools midtbanespiller.

18. mai 2019 kl 21.06 Torbjørn Flatin

Jürgen Klopp synes å avlyse all kampaktivitet for Naby Keita denne sesongen da han etter bortekampen mot Barcelona bekreftet at midtbanespilleren hadde fått avrevet et bånd i lyskeregionen.

Det å bli klar til trening med Liverpool under pre-season i juli synes å være det beste å håpe på for Liverpools nr. 8.

Afrikansk mesterskap

Nå kommer det imidlertid motstridende meldinger fra Guinea, hvor man svært gjerne vil ha med Keita til det afrikanske mesterskapet.

Guinea spiller sin første kamp i gruppespillet 22. juni mot Madagaskar, og har øvrige kamper mot Nigeria 26. juni og Burundi 30. juni. Mesterskapet avsluttet i Kairo så sent som 19. juli.

Presidenten i fotballforbundet i Guinea skal etter uttalelsene til Klopp ha uttalt at «han måtte ta seg sammen» og at uttalelsene var «forhastede og noe han bare innbilte seg».

Har startet lett trening

Nå har treneren til landslaget sagt at han har tro på at Naby Keita kan bli klar til African Cup of Nations, og kanskje til og med bli med i Liverpools tropp mot Tottenham i finalen i Champions League.

«Han har vært i samtaler med sin lege i Sveits, han er til behandling hos sin lege», forklarer Paul Put.

«Han har nå startet å sykle på ergometersykkel (i Liverpool) og det er blitt sagt at det kanskje vil kunne ta to uker før han er tilbake sammen med resten av troppen».

«Det kan til og med være en mulighet for at han rekker troppen til finalen i Champions League, dersom det jeg har blitt fortalt er sant.»

«Vi får se, dette er ikke tid for panikk».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]