Leder kampen om toppscorertittelen med en kamp igjen

Fire spillere kan ha et realistisk mål om å bli toppscorer i Premier League før den siste serierunden på søndag.

10. mai 2019 kl 17.03 Hans Christian Boge-Fredriksen

Nå har den tiden av sesongen kommet der alt skal avgjøres. På søndag skal ni måneder med Premier League rundes av, og vi vil sitte igjen med fasiten.

Det er absolutt mest spenning knyttet til hvem som står igjen som seriemestere, men det er fortsatt flere ting som står på spill – blant annet toppscorertittelen.

Kan forsvare tittelen

I fjor vant som kjent Mohamed Salah gullstøvelen etter ekstreme 32 scoringer i sin debutsesong for Liverpool, to mål foran Harry Kane, og hele elleve mål foran Sergio Agüero.

I år har det ikke blitt like mange scoringer for Salah, men han har fortsatt et ganske solid forsprang med kun én kamp igjen. Den egyptiske kongen står bokført med 22 ligascoringer denne sesongen.

Dersom han skulle bli målkonge igjen denne sesongen, vil han kun bli den sjette spilleren i Premier League historien til å forsvare toppscorertittelen. Kun Kane, Robin van Persie, Thierry Henry, Michael Owen og Alan Shearer har klart det tidligere.

Med sine 22 mål kan også Salah bli den toppscoreren i Premier League med færrest scoringer siden Carlos Tevez og Dimitar Berbatov delte prisen seg i mellom etter 20 ligamål i sesongen 2010/11.

Flere utfordrere

Bak han på listen følger Agüero, Pierre-Emerick Aubameyang og Sadio Mané som alle har 20 mål. Dermed er det fortsatt mulig for en av dem å stikke av med prisen dersom de skulle notere seg for to eller flere scoringer i den siste seriekampen. Dersom to spillere ender på samme antall scoringer deler de prisen – noe som har skjedd ved fire tidligere anledninger.

Mané er den eneste av de fire som ikke har en eneste straffescoring. Aubameyang har fire, Salah har tre, og Agüero har to.

Agüero møter Brighton i siste serierunde, et lag han har scoret mot i to av de tre kampene han har spilt mot laget fra sørkysten. Aubameyang er i storform etter hattrick mot Valencia på torsdag, og møter Burnley på Turf Moor på søndag.

Av de fire spillerne er det kun Salah og Mané som har hjemmebane i siste kamp, når Wolverhampton kommer på besøk til Anfield. Forhåpentligvis vil ikke toppscorertittelen være det største troféet Salah og Liverpool løfter på sesongens siste dag, men det er fortsatt en ekstra dimensjon å følge med på når alt skal avgjøres.

Kilder: Goal og Premier League

Har du innspill til journalisten?
[email protected]