Lei av stadige klubbendringer

Liverpool-talentet Ryan Kent hinter til at han ønsker seg bort permanent.

2. mai 2019 kl 21.26 Marius Rabben

For 22-åringen, som gikk gradene på Liverpool-akademiet, vil endelig slå seg til ro etter en rekke utlån.

Denne sesongen spiller han ikledd blått og hvitt for Rangers, hvor Steven Gerrard er manager. Men selv om skottene ønsker å beholde ham, kan markedsverdien hans være for høy til at de har råd.

– Repetitiv syklus

Ventelig betyr det at han igjen får en sesongoppkjøring med Liverpools førstelag, før han nærmere sesongstart blir lånt ut nok en gang – ettersom konkurransen om angrepsplassene på Anfield er skyhøye.

I løpet av de siste fire sesongene har han følgelig kun fått én kamp for de røde. Den kom mot lille Exeter City i FA-cupen i 2016.

– Liverpool har vært fenomenale denne sesongen, som de også var i fjor. Å nå Champions League-finalen forrige sesong og potensielt klare det igjen, er en kjempestor bragd i seg selv, sier Kent, ifølge Glasgow-avisa Evening Times.

– For min del har jeg tidligere nevnt at jeg ønsker å kickstarte karrieren min et sted nå. Jeg er lei av å bytte klubber hvert år; jeg ønsker å bli en spiller et sted hvor jeg kan finne meg til rette.

LEI:
LEI:  Ryan Kent vil «kickstarte karrieren» et sted hvor han ikke bare er på lån.

Før Rangers-oppholdet denne sesongen har den dribleglade og direkte kantspilleren, som er under kontrakt med Liverpool til 2022, vært på lån i Coventry, Barnsley, Freiburg og Bristol City med blandet hell.

– Liverpool har vært flinke med meg, men det å dra tilbake dit hvert år og gjøre det bra under sesongoppkjøringen, for så å bli lånt ut igjen ... det er en repetitiv syklus. Det er ting som blir diskutert akkurat nå, og det er noe jeg vil vurdere. Jeg kommer til å vurdere mange ting etter denne sesongen.

Kent fikk først smaken av voksenfotball da han dro til Coventry høsten 2015, og tok derfra steget opp en divisjon – til Championship og Barnsley. Der ble han kåret til årets unge spiller.

– Gerrard ga meg muligheten

Igjen var planen å ta enda et steg oppover: Veien videre var Freiburg i den tyske toppdivisjonen. Men der ble låneavtalen terminert etter en halv sesong.

– Det fungerte ikke under omstendighetene der, så jeg bestemte meg for å dra til Bristol. Der fungerte det heller ikke som ønsket, så foran denne sesongen måtte avgjørelsen handle om det fotballmessige. Steven Gerrard sørget for at de mulighetene kom for meg.

– Jeg ville ikke ha fått muligheten til å spille i Europa League noen andre steder jeg kunne dratt denne sesongen. I mine øyne har det vært en suksessfull sesong, sier han.

Nå gjenstår det tre kamper for Kent i Rangers, og det er usikkert om det blir hans siste for Glasgow-klubben. På tross av at han bare har seks mål på 40 kamper denne sesongen, har Kent fått masse ros av eksperter, medspillere og manageren.

Han regnes blant de største talentene i skotsk fotball og har allerede fått prisen som årets unge spiller i Rangers. I går ble han også nominert til PFAs «Scotland Player of the Year» og «Young Player of the Year».

ÅRETS UNGE SPILLER:
ÅRETS UNGE SPILLER:  Kent fikk klubbprisen tidligere i år. Denne uka ble han også nominert til PFAs nasjonale priser.

– Jeg er henrykt over å være nominert, spesielt for en pris som mine kolleger har stemmer frem. Jeg er kjempefornøyd med det, kommenterer Kent.

– Bedre på og utenfor banen

– Jeg føler at prestasjonene mine har vært veldig bra og på et høyt nivå. Jeg har dog ikke så altfor mye å vise til når det gjelder tall denne sesongen, og ville gjerne hatt flere mål og målgivende – og selvfølgelig noe sølvtøy også. Sånn gikk det ikke denne sesongen, men jeg er likefullt fornøyd med sesongen min.

Fremgangen hans har vært god gjennom sesongen på Ibrox Stadium, mener han selv.

– Jeg føler at jeg har utviklet og forbedret meg som spiller, og hvert år jeg har vært på utlån, har jeg alltid tatt med meg noe, uansett om det har vært et bra eller dårlig lån. Dette året har vært en stor fremgang for min del både på og utenfor banen. Jeg blir bedre fysisk og mentalt.

Med tre år igjen av Liverpool-kontrakten har det blitt nevnt summer opp mot 12 millioner pund for Kent. Det er neppe aktuelt for Rangers med tanke på gjøre overgangen permanent, ifølge manager Gerrard, som tidligere i vår ble spurt om situasjonen:

– Dersom Liverpool vil selge, er det ute av mine hender. Vi må vente og se. Jeg vet ikke hvilken pris og hva Liverpool vil kreve for Ryan, det er ikke min business. Men for summene det har blitt snakket om, glem det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]