Målgaranti i Premier League-oppgjørene

Tall og statistikk foran kveldens Liverpool-kamp.

4. mai 2019 kl 14.00 Marius Rabben

For med 95 mål på 47 møter er det ingen lag de røde har flere Premier League-mål mot enn kveldens motstander.

37 av dem har kommet på St. James’ Park, noes som er flest sammen med antallet laget har i bortekampene mot Tottenham og West Ham, ifølge statistiker Ged Rea via klubbens nettside.

Samtidig viser oversikten til lfchistory.net at Newcastle har over ett mål i snitt mot Liverpool i Premier League, med hele 51 scoringer.

45 år siden sist det ble målløst

Faktisk er det ikke blitt målløst mellom Liverpool og Newcastle på de 65 siste ligakampene – siden et oppgjør på Tyneside tilbake i februar 1974.

Av de 47 oppgjørene i Premier League har Liverpool vunnet 26 og tapt 11 ganger.

Den største seieren laget har på bortebane mot Newcastle, er også foreløpig den siste: 6–0 på St. James’ Park i april 2013, da Jordan Henderson (2), Daniel Sturridge (2), Daniel Agger og Fabio Borini gjorde målene.

Sturridge står med imponerende fem ligamål på Newcastles bane gjennom karrieren – og sju totalt. Ikledd Liverpool-trøye har han fem nettkjenninger mot sju kamper mot dem.

TRIVES:
TRIVES:  Daniel Sturridge er den av dagens Liverpool-spillere med flest scoringer (5) mot Newcastle.

Gode etter CL-kampene

Liverpool er ubeseiret i alle de ti foregående ligakampene som har kommet rett etter Champions League-spill denne sesongen, med åtte seire og to uavgjort. De kampene har gitt 19 røde mål og bare 2 baklengs.

Tre av dem er spilt på bortebane, noe som har gitt sju poeng med to seire og én uavgjort.

Men Newcastle er samtidig i god form: Rafa Benítez’ mannskap har vunnet fem av sine seks siste hjemmekamper. Det inkluderer Manchester City (2–1), tross baklengsmål etter 24 sekunder, og Everton (3–2), som ledet med to til pause.

Foran kveldens oppgjør har de fire på rad foran egne supportere med full pott.

Premier League har satt opp Andre Marriner som dommer, med Lee Betts og Simon Long som assistenter. Kevin Friend er fjerdedommer.

Marriner har for øvrig dømt Liverpool tre ganger tidligere denne sesongen: borte mot Chelsea (1–1) og Arsenal (1–1), og hjemme mot Burnley (4–2), ifølge worldfootball.net. Newcastle har ikke vunnet på fire kamper med han som dommer: borte mot Crystal Palace (0–0), hjemme mot Brighton (0–1) og Manchester United (0–2), og borte mot Tottenham (0–1).

Avspark på St. James’ Park i kveld er kl. 20.45.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]