– Oppholdet er ikke ideelt

Liverpool skal ha slitt med å få til treningskamper under oppholdet i Marbella, og endt opp med å spille mot Benfica B og Stoke U23 for å lade opp til Champions League-finalen.

27. mai 2019 kl 20.38 Odd Sindre Tonning

I den seneste The Game podcasten til The Times har Paul Joyce snakket om utfordringene Liverpool har møtt i oppkjøringen inn mot finalen i Madrid denne helgen. Særlig den lange pausen fra sesongslutt i Premier League til finalen har bekymret den anerkjente journalisten.

Jeg tror Klopp er irritert

For der Premier League hadde sin siste runde 12. mai, spilte for eksempel lagene i den italienske toppdivisjonen sin siste kamp så sent som på søndag, bare en uke før finalen. Joyce innrømmer i podcasten at han ikke tror pausen har vært ideell.

– Nei, oppholdet er ikke ideelt. Jeg tror Jürgen Klopp er irritert over pausen mellom siste kamp i Premier League og Champions League-finalen.

Liverpool reiste til Marbella på en treningsleir for å forberede seg til finalen i varmere omgivelser. Ifølge Joyce har ikke denne oppkjøringen vært så ideell som man kanskje kunne håpet på, særlig når det kommer til organisering av treningskamper.

– Liverpool prøvde å organisere en treningskamp på lørdag på sin treningsleir i Marbella, men ettersom mange ligaer ennå ikke var ferdige så var kvaliteten og spennet i motstand svært begrenset. Jeg mener de endte opp med å spille mot Benfica B og Stoke U23, og det var ikke engang 45 minutter hver omgang, det var en forkortet utgave. Så nei, jeg tror ikke det er ideelt med den ekstra tiden, sier Joyce.

Jeg mener de endte opp med å spille mot Benfica B og Stoke U23, og det var ikke engang 45 minutter hver omgang.Paul Joyce

Ikke bare negativt

Liverpool har med andre ord ikke fått en optimal oppkjøring til finalen. Men det er likevel ikke bare negativt å ha en slik pause, for spillere som har slitt med skader i sesongavslutningen kan fort komme tilbake og spille en sentral rolle i finalen.

Deriblant har vi Roberto Firmino, som skadet seg på trening før kampen mot Newcastle. Han kom inn fra benken i den første kampen mot Barcelona, men spilte ikke mer resten av sesongen. Han var med til Marbella, og kan fort bli klar til finalen mot Tottenham.

TILBAKE:
TILBAKE:  Roberto Firmino var tilbake i aksjon med resten av laget i Marbella.

– Nøkkelen for Liverpool vil være å ha Roberto Firmino tilbake. Han gikk glipp av sesongavslutningen, men han var med laget til Spania og hadde med seg egne fysioterapeuter der som hjalp ham. Han har ikke spilt siden den første kampen mot Barcelona, hvor han uansett bare kom inn som en innbytter. Så han vil være den spilleren som Klopp kommer til å følge opp denne uken, sier Joyce.

Han legger så til at dersom Firmino ikke blir klar, så vil Liverpool ha flere spillere som er klare til å steppe inn, som Divock Origi som virkelig leverte mot Barcelona i returoppgjøret, Gini Wijnaldum, som også han scoret to mål mot Barcelona, Xherdan Shaqiri, Alex Oxlade-Chamberlain og Adam Lallana.

Dersom Firmino ikke blir klar tror jeg Klopp kommer til å gå for Origi etter hans mål mot Barcelona, men forhåpentligvis vil Firmino bli klar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]