Prisdryss for van Dijk

Virgil van Dijk må skaffe seg mer plass på premiehyllen sin, etter at han hanket inn flere priser på Liverpools egne kåringer, der mellom annet årets spiller og årets mål ble kåret. Se hvem som vant hva her.

27. mai 2019 kl 19.27 Odd Sindre Tonning

Fra før har Virgil van Dijk blitt kåret til årets spiller i Premier League, i kåringer blant både fans og medspillere. At han i dag da ble kåret til årets Liverpool-spiller er derfor kanskje ikke så veldig overraskende.

Årets spiller

I den årlige kåringen blir det kåret årets spiller, både stemt fram av fansen og av spillerne selv. I tillegg blir det kåret årets mål, samt årets spiller for Liverpool FC Women.

Virgil van Dijk, som har hatt en enorm første hele sesong i klubben mottok nesten halvparten av stemmene fra fansen, og fikk nesten dobbelt så mange stemmer som Mohamed Salah som kom på andreplass. Sadio Mané fulgte på tredjeplass, mens Liverpools to backer, Trent Alexander-Arnold og Andrew Robertson kom på fjerde og femte.

Spillerne selv stemte også på den de mente fortjente tittelen som årets spiller i klubben, og også her var det nederlenderen som kom best ut. Mannen som vil spille sin kamp nummer 50 denne sesongen dersom han spiller i Champions League-finalen mot Tottenham, gjorde med andre ord rent bord på årets spiller-kåringen i klubben.

Årets mål

Men, selv om han har scoret seks mål denne sesongen, var der ingen av dem som kunne hamle opp med Mohamed Salah sin scoring mot Chelsea i kåringen av årets mål. Drømmetreffet til egypteren i 2-0 seieren i april fikk mer enn halvparten av stemmene da det ble kåret til årets scoring for klubben. Og for en scoring det var!

Også kvinnenes priser ble offentliggjort i dag, og i motsetning til hos herrene var det spittelse blant hva fansen mener kontra hva spillerne selv tenker.

Årets spiller blant fansen ble unge Amy Rodgers (19), som fikk rundt 14 prosent av stemmene. Like bak henne fulgte Courtney Sweetman-Kirk og Jess Clarke. Rodgers kunne feire en flott sesong med å score sitt første mål for klubben mot byrival Everton på sesongens siste dag.

Men der det var stor enighet om årets spiller på herresiden, var det helt motsatt på kvinnesiden. Ingen av de tre som kom på topp i fansens avstemming nådde helt opp da spillerne selv skulle stemme. Det var det forsvarer Sophie Bradley-Auckland som gjorde. Nysigneringen leverte en solid sesong, og har allerede signert en ny kontrakt for klubben. Og nå har hun altså toppet det hele med å vinne årets spiller, stemt frem av sine medspillere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]