– Så glad for at Divock er ordentlig tilbake

Liverpool-spissen spås en startplass mot Wolves.

12. mai 2019 kl 11.14 Marius Rabben

– Når du tenker på hvor mye han ikke har spilt, tror du kanskje at jeg ikke liker spilleren så mye eller at jeg ikke stoler på ham. Men det er faktisk ikke riktig, sier Jürgen Klopp.

Karrieren til Divock Origi på Merseyside har vært litt av en berg-og-dal-bane. Etter at han først begynne å finne seg til rette for tre år siden, blant annet med to viktige mål i møtene med Dortmund, ble han bokstavelig talt stemplet helt ut av rytmen under Merseyside-derbyet i april 2016.

– Ikke glemt hvor god han var før skaden

Ankelskaden gjorde at han måtte bæres av Anfield, og siden har den sympatiske angriperen måttet se langt etter en fast plass i Klopps ellever. Det har betydd både utelatelse, benkeplass og utlån.

– Det er vanskelig å komme inn på et lag når du har Salah, Mané og Firmino. Det er én ting, forklarer manageren, ifølge Liverpool Echo.

– Det andre jeg ikke kan glemme, er hvor god han han før Everton-kampen hvor Funes Mori sparket ham, og så hvor lenge en spiller kan slite i den avgjørende perioden av året.

SKADET:
SKADET:  Origis gode form våren 2016 fikk en bråstopp med skade i derbyet.

– Alle spurte om når han skulle spille igjen, og han trodde han kunne spille igjen i Europaliga-finalen (en måned senere). Det var helt klart for tidlig. Ingen visste det, men vi innså det ikke da.

Origi kom innpå etter en drøy time i finalen mot Sevilla, men var ikke seg selv.

– I etterkant dro han på landslagssamling, og det var ingen tid til å hvile. Og alle spurte: «Hva er galt med Divock Origi?»

– Men du kan ikke være den samme spilleren når hvert eneste steg er smertefullt og sånne ting. Da mister du selvtilliten, og vi sendte ham på utlån. Så returnerer han, men han trenger tid, og i denne businessen har ingen tid.

Etter å ha tilbrakt forrige sesong i Wolfsburg, hadde Origi muligheten til å finne en ny klubb i fjor sommer. Men han sa nei og ville heller bli værende for å kjempe om plassen på Anfield.

– Viktig for oss og hans utvikling

Det tok tid, og han begynte sesongen uten å engang være i nærheten av 18-mannstroppen, men holdningen og kvaliteten på trening overbeviste Klopp på senhøsten. Så fikk han etter hvert sjansen igjen.

SENKET DE BLÅ:
SENKET DE BLÅ:  Seks minutter på overtid ble Origi matchvinner i Merseyside-derbyet på Anfield denne sesongen.

– For deretter å «møte opp» slik han nå har gjort ... dette har vært Divock Origis uke. Vi trenger ikke engang å prate om det som skjedde her om kvelden. Så var det headingen i Newcastle, som var crazy. Headingen mot Everton, og disse to (mot Barcelona).

– Divock har bare vært så uheldig, og jeg er veldig glad for at han virkelig er tilbake igjen. Det er viktig for oss og viktig for hans utvikling, så alt er bra, sier Klopp.

Liverpool Echo tror det er Origi som får starte i sesongen siste hjemmekamp i fraværet av Roberto Firmino.

– Viser hva selvtillit kan gjøre

I semifinalen på tirsdag var det 24-åringen som ga Liverpool ledelsen, og foran The Kop satte han inn det avgjørende 4–0-målet etter den eminente cornervarianten som satte hele Barça i sjakk.

AVGJØRENDE:
AVGJØRENDE:  Origi scoret halvparten av Liverpools fire mål mot Barcelona, og kunne juble for finaleplass.

– Vi snakker om å gjøre de vanskelige tingene enkelt, men ikke spektakulært. Det Trent Alexander-Arnold gjorde, var et av de mest geniale øyeblikkene jeg noen gang vil få se i fotballen så lenge jeg er i live, slår Klopp fast.

– Men det var ikke en enkel ball. Det var det motsatte av enkelt. Den spratt, og ni av ti ganger ender den på tribunen. Denne endte opp i nettet – et briljant mål. Det viser hva selvtillit kan gjøre og hvor viktig det var i dette øyeblikket ettersom han ikke tenkte over det. Briljant!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]