Sidestiller dette Liverpool-laget med det beste han har møtt

Guardiola kaller det å henge med de røde i toppen en av sine største bragder.

6. mai 2019 kl 10.33 Marius Rabben

Med seier i de to siste ligakampene, mot Leicester (h) i kveld og Brighton (b) på søndag, vil Manchester City havne på hele 98 poeng og vinne Premier League for andre år på rad.

Men presset er enormt: Blir det et overraskende poengtap, er det nemlig Liverpool som kan løfte pokalen for første gang på 29 år dersom de slår Wolves hjemme.

Foran Leicester-kampen sier manager Pep Guardiola at han ikke forventet å ta så mange poeng etter å ha plukket 100 forrige sesong, og han er full av lovord om den røde rivalen fra Merseyside, som han har beskrevet som sin tøffeste ligakonkurrent i karrieren.

– To lag har vært «wow»

Da han så Liverpools prestasjon mot Barcelona på Camp Nou, selv om det ble tremålstap, tenkte han at det «er utrolig» å vite at sitt lag er på samme nivå.

Spanjolen, som har sju ligatitler fordelt på tre land, rangerer Liverpool på delt førsteplass av lagene han har møtt.

– Gjennom karrieren min som manager har jeg møtt utrolige lag. To av dem har vært «wow». Det ene er Barcelona under Luis Enrique, med Neymar, Messi og Suárez på topp. Det andre er Liverpool.

JEVNT:
JEVNT:  Manchester City er det eneste laget som har slått Liverpool i Premier League denne sesongen. Hvem som vinner ligaen, avgjøres i siste ligarunde.

Det var i 2016 at han møtte sin tidligere klubb i Champions League-gruppespillet, der blant annet et hattrick av Messi sørget for at Barça vant 4–0 på Camp Nou.

– Jeg mener det er de to beste lagene jeg har møtt som manager. Det er derfor det å være her – å ha alt i egne hender etter å ha kjempet med dem helt til siste slutt – er en av de største bragdene mine, sier han, ifølge Goal.

Forventet ikke så mange poeng

Manchester City ble det første Premier League-laget noen gang til å nå tresifret poeng forrige sesong. Likevel hinter han til å være enda mer imponert av mannskapet sitt denne sesongen, særlig etter å ha vært sju poeng bak Liverpool i vinter.

– Jeg forventet ikke at vi skulle ta så mange poeng som vi har denne sesongen etter det vi gjorde forrige sesong. Normalt er tendensen for mennesker å slappe av litt når det har gått så bra. Men grunnen til at vi var sju poeng bak, er at Liverpool var ustoppelige da, sier han.

Nå har de lyseblå hele tolv seire på rad i ligaen. Guardiola skryter spesielt av måten spillerne sine har respondert etter nedturer.

– Personligheten vises når ting går galt; hvordan de reagerer på vanskelige øyeblikk, hvordan de står frem i kamper etter tap. I to sesonger har vi klart det. Vi responderer bra etter slag i trynet.

Det er noe Manchester City blant annet har vist nylig. Selv om de røk ut av Champions League på en av de mest smertefulle måtene man kan tenke seg, etter å ha fått et avgjørende vinnermål på overtid annullert av VAR, har de bare fortsatt seiersmarsjen i Premier League – uten å engang slippe inn mål siden Europa-exiten.

– I det øyeblikket var vi langt nede, alle i klubben, men vi klarte å slå tilbake. Det har vist meg mye.

Hjemmekampen mot Leicester spilles i kveld kl. 21.00 på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]