Slik kan sesongen ende med play-off

På pressekonferansen før kampen mot Newcastle ble Jürgen Klopp spurt om hans tanker rundt en potensiell play-off for å avgjøre tittelkampen. Dette må skje for at en slik finale skal finne sted.

3. mai 2019 kl 22.42 Odd Sindre Tonning

Det er høyst usannsynlig at det må en play-off til for å avgjøre hvem som stikker av med årets Premier League tittel. Det er en grunn til at det aldri har skjedd før, men helt umulig er det ikke.

Hvordan ender det med play-off?

I Premier League blir lagene, naturlig nok, først skilt på poeng. Deretter er det målforskjellen som skal skille lagene. Dersom denne også er lik, er det antall scorede mål som blir avgjørende. Skulle også dette være helt likt, vil det bli arrangert en ren seriefinale på nøytral grunn mellom de to lagene.

Med to kamper igjen av sesongen er det ett poeng som skiller Manchester City og Liverpool. For at lagene skal ende på samme poengsum må enten Manchester City ta tre poeng, mens Liverpool tar fire, eller City få to og Liverpool tre. Minst sannsynlig, men også mulig, vil det være at City taper begge sine kamper, mens Liverpool taper en og spiller en uavgjort.

Det neste som skal skille lagene vil da være målforskjellen. Liverpool har +64 mens Manchester City har +68. Det betyr at Liverpool må ta innpå fire mål på Manchester City på de gjenstående kampene for at lagene skal få lik målforskjell.

Deretter må lagene også ende på like mange scorede mål. Her står Manchester City med 90, mens Liverpool står med 84. Med andre ord må Liverpool score seks ganger mer enn de lyseblå fra Manchester.

For å oppsummere: Liverpool må ta ett poeng mer enn Manchester City og ta inn akkurat fire mål på målforskjellen til Manchester City og score seks ganger mer enn tittelrivalen.

Disse resultatene sørger for play-off

Som du kanskje forstår, så er det utrolig mye som skal til for at dette skal skje. Vi kan leke oss litt med tall og potensielle resultater og se hva som skal til.

Runde 37:

Newcastle 1–5 Liverpool

Manchester City 0–1 Leicester

Runde 38:

Liverpool 2–2 Wolverhampton

Brighton 0–1 Manchester City

Dersom vi får se disse resultatene de to neste rundene vil både Liverpool og Manchester City ende opp på 95 poeng, de vil begge ha en målforskjell på +64, med scorede/innslupne mål på 91-23.

Med andre ord, dersom disse resultatene hender, vil Premier League sesongen 2018/19 bli avgjort med en runde 39 på nøytral grunn. Det er vel kanskje en grunn til at dette aldri har skjedd i Premier League historien?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]