Norske supportere svindlet for finalebilletter

I løpet av kvelden har politiet i Finnmark bekreftet at de har siktet en mann for å ha solgt Champions League-finalebilletter som ikke har blitt levert.

29. mai 2019 kl 22.53 Tore Hansen

I løpet av de siste dagene har supporterklubben fått mange rapporter fra bekymrede røde som har bestilt finalebilletter fra samme kilde uten å få bekreftet levering. Mye tyder dessverre nå på at flere titalls røde har blitt svindlet.

Det var Altaposten som først omtalte saken. Tidligere i kveld skrev de om supportere som hadde betalt kr 16625,- kroner hver til en mann fra Finnmark for billetter til lørdagens kamp i Madrid mellom Tottenham og Liverpool. Mannen skal ha formidlet billetter også til fjorårets finale.

De billettene skal ha blitt levert etter avtale, etter det Liverpool.no kjenner til. I år er situasjonen dessverre en helt annen.

Altaværingen som har blitt lurt for billetter sier i intervjuet i Altaposten at etter kjøpet fikk de beskjed om at det skulle komme mer info om kort tid.

- Men da det gikk ei uke så begynte vi å ane ugler i mosen.

Avisen opplyser videre at politiet nå etterforsker saken.

Hevdet å ha kontakter i UEFA

Supporteren, som ikke står frem med navn i avisen, siteres på at "mannen har svindlet voldsomt mange, så det dreier som om store summer».

Liverpool.no har de siste dagene vært i kontakt med flere av de som nå vet at de har blitt svindlet. Mønsteret er det samme. Leverandøren fremstod som troverdig. Han hadde levert billetter til finalen til Kiev i fjor, og hevdet han hadde en jobb i UEFA og dermed et kontaktnett som gjorde at han fikk tilgang til kampbilletter.

Billettene kostet i utgangspunktet 600 euro og ble solgt videre for mellom åtte og 11.000 kroner, slik det forklares for oss. Noen hadde også kjøpt turpakker på 16-17.000 kroner per hode.

Omfanget kan være stort. Liverpool.no har vært i kontakt med en gruppe på 17 personer som nå står uten billetter, samt en gjeng på 12. I tillegg vet vi også om en gruppe på 8 som nå ikke kommer seg inn på finalen. De fleste av dem fra Finnmark, men det er også supportere fra andre steder i landet som har blitt lurt.

Mannen er nå politianmeldt

I kveld opplyser politiet til iFinnmark at de i løpet av den siste uka fått inn flere anmeldelser på en finnmarksmann for svindel.

Operasjonsleder, Svein Erik Jacobsen, bekrefter til avisen at de etterforsker en sak hvor flere har kjøpt en Champions League-pakke av mannen med kampbilletter til finalen. En pakke som ikke blir levert.

Operasjonsleder Jacobsen bekrefter videre at de har siktet en mann for forholdet.

– Vi har jobbet med saken i om lag en uke og har vært i kontakt med siktede. Han er ikke pågrepet, sier Jacobsen til iFinnmark.

Politiet forteller videre at den siktede er godt kjent for politiet fra tidligere lignende tilfeller. Det skal ha kommet inn flere enn 10 anmeldelser bekrefter politiet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]