Oppløftende skadenytt i Newcastle-leiren

Toppscoreren blir trolig klar til kampen mot Liverpool.

2. mai 2019 kl 19.50 Marius Rabben

Det var den femte scoringen hans på tre kamper da Ayoze Pérez ga Newcastle ledelsen i bortemøtet med Brighton forrige runde.

En uke tidligere ble han den store helten med hat-trick hjemme mot Leicester, i en kamp Newcastle vant 3–1, og det var oppfølgeren etter å ha senket Brendan Rodgers sitt Leicester på bortebane i runde 34.

Men før ledermålet i Brighton fikk spanjolen en smell i hofta. Han holdt ut lenge nok til å sende laget sitt foran i det 18. minutt, men ble byttet ut etter 33 minutter på Amex Stadium. Brighton utliknet for øvrig kvarteret før slutt.

Siden har det vært usikkert om Ayoze vil rekke Liverpool-oppgjøret lørdag kveld, men ifølge lokalavisa Chronicle tyder det meste på at han nå er startaktuell. 25-åringen er blitt undersøkt gjennom hele uka og har kommet helskinnet fra de siste treningene med laget.

Ayoze er lagets toppscorer med elleve ligamål denne sesongen, to flere enn Salomón Rondón. Neste på lista er Ciaran Clark og Fabian Schär med tre mål hver.

SMERTEFULLT:
SMERTEFULLT:  Ayoze sendte Newcastle i ledelsen på vakkert vis selv om han slet med hofta mot Brighton. Et kvarter senere, fortatt i 1 .omgang, ble han byttet ut.

Tidligere har Ayoze ett mål på seks opptredener mot Liverpool: Scoringen senket de røde på St. James' Park i november 2014, da vertene vant 1–0.

Kapteinen tilbake

I tillegg forventes kaptein Jamaal Lascelles å komme inn på laget igjen etter å ha stått over Brighton-kampen med magevirus.

Forsvareren har trent som normalt de siste dagene, og han tar trolig plass sammen med Schär og Paul Dummett i midtforsvaret, med Matt Ritchie og tidligere Liverpool-innlånte Javier Manquillo som vingbacker.

Fra før er Miguel Almirón ute med en hamstringskade, mens Florian Lejeune og Sean Longstaff er kneskadet.

Slik stilte Newcastle mot Brighton (1–1) sist: Dúbravka; Manquillo, Schär, Fernández, Dummett, Ritchie; Pérez (Kenedy 33), Shelvey (Sung-yueng 73), Hayden, Atsu (Muto 81); Rondón.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]