Var opptatt med å organisere da Origi satte inn 4-0

Jordan Henderson fikk ikke med seg hva som skjedde før ballen var på vei inn i nettet.

21. mai 2019 kl 13.27 Arild Skjæveland

Det måtte et mirakel til for at Liverpool skulle ta seg videre til Champions League-finalen etter å ha tapt 3-0 på Camp Nou. Og et mirakel fikk vi på Anfield seks dager senere.

Først scoret Divock Origi, så scoret innbytter Gini Wijnaldum to ganger, før Trent Alexander-Arnold var våken og frekk, og sendte inn et hjørnespark på høyrefoten til Origi før Barcelona-forsvaret hadde fått med seg hva som foregikk. Heller ikke kaptein Jordan Henderson fikk med seg hva som skjedde før ballen var på vei inn i nettet.

– Jeg snakket med noen og organiserte slik at vi kunne forsvare oss etter corneren. Jeg snudde meg rundt, og så ballen fyke inn i nettet. Jeg forsto ikke helt hva som skjedde, sier Henderson i et intervju med UEFA.

– Det var et utrolig mål å score i en kamp av en slik størrelse. Det var fantastisk av en ung spiller å være så bevisst, og kunne sende inn en slik ball - og for Divock å reagere på den måten, sier han.

– Det betyr alt

Snuoperasjonen mot Barcelona har blitt omtalt som den beste av alle comebacks på Anfield.

– Det var en utrolig kveld. En spesiell kveld som folk vil snakke om i lang tid, sier kapteinen.

Etter sluttsignalet i Kiev kunne man se 28-åringen på kne mens han tørket tårer. Henderson får nå sjanse i sin andre Champions League-finale.

– Det betyr alt. For klubben, for supporterne, for alle involvert, men mest for spillerne. Det er ikke mange som ville trodd det skulle være mulig i starten på sesongen, og spesielt ikke etter det som skjedde i forrige sesong. Det var en tøff avslutning.

– Vi vet hvor gode Spurs er. De har store spillere, og har de dagen kan de slå hvem som helst. Det vil bli en tøff finale, så vi må være klare, sier Henderson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]