– Vi er i bedre form enn de fleste lag

Andrew Robertson tror det er Liverpools gode fysiske form som gjør at de har plukket så mange poeng i slutten av kampene denne sesongen, og kommenterer Salahs skade.

5. mai 2019 kl 19.01 Odd Sindre Tonning

Fem ganger har Liverpool scoret vinnermål med ti minutter igjen av kamper denne sesongen. De gjorde det igjen mot Newcastle, noe som betyr at hele 10 poeng har blitt plukket på de siste ti minuttene av kampene denne sesongen.

Dersom vi også inkluderer Sturridge sin 1-1 scoring minuttet før full tid mot Chelsea, så har Liverpool plukket 11 poeng på de siste ti minuttene av kamper i år. Med andre ord hadde ikke laget vært i nærheten av gullkampen med Manchester City dersom kampene hadde blitt blåst av etter 80 spilte minutter.

La grunnlaget i pre-season

Dette overrasker ikke Andrew Robertson noe særlig. Han mener at det er Liverpool-spillernes fysiske form som er å takke for dette.

– Det hele startet i pre-season når vi la inn alle milene for å komme i så god form som mulig. Vi føler at vi er i bedre form og sterkere enn de fleste lag, og vi kan holde det gående helt til slutt. Fitness har vært en nøkkel for oss og det har gjort at vi kan vise frem vår kvalitet. Vi holder det fortsatt gående i de 90 minuttene kampene varer, sier Robertson ifølge Liverpool Echo.

Sammen med den fysiske formen mener han også at stå-på-viljen til laget har vært avgjørende, det faktum at de nekter å gi opp, uansett hva.

Divock Origi dukket opp med en heading, og det var utrolig. Det er ikke hell, vi gir ikke opp, vi fortsetter å kjempe helt til kampen er over, og vi kommer til å fortsette å gjøre det.

Vi holdt roen og det er noe vi har gjort veldig bra denne sesongen når vi enten har havnet bakpå eller noen har kommet tilbake i kampen. Vi gjorde det igjen med nok en sen scoring.

Det er ikke hell, vi gir ikke opp, vi fortsetter å kjempe helt til kampen er over.Andrew Robertson

Enklere å spille enn å se på

Han legger så til at han tror det er enklere å være ute på gressmatten og spille enn å skulle sitte på sidelinjen eller foran TV’en å se på kampen.

– Jeg sa til en i staben her at det sannsynligvis er enklere å være ute på gressmatten og spille, enn å sitte å se på kampen. Vi kan i det minste gjøre noe med det som skjer. Fansen og staben sitter bare der hjelpeløse. Det er enklere å spille for meg.

En som måtte se på de siste minuttene av Liverpools seier mot Newcastle var Mohamed Salah, etter at han forlot banen på båre etter 73 minutter. Robertson forteller om hvordan det var å se han ligge nede med skade.

– Det var fryktelig. Det er ikke fint, fordi han blir ikke liggende nede lett og han blir sjelden båret av banen. Men jeg snakket med ham inne i garderoben og han var oppe og i det minste våken.

Han spekulerer så i om Salah fikk seg en hjernerystelse, men poengterer at han ikke er noen doktor.

HJERNERYSTELSE?:
HJERNERYSTELSE?:  Robertson spekulerer i om Salah pådro seg en hjernerystelse mot Newcastle, før han poengterer at han ikke er noen doktor.

Dramatisk sesong

Seieren over Newcastle var bare neste kapittel i det som har vært historien om en dramatisk sesong. Dersom både Liverpool og Manchester City vinner sine gjenværende kamper vil Liverpool ende på andreplass med 97 poeng!

Vi kommer inn i den siste kampen for sesongen vel vitende om at dersom vi vinner, så kommer vi til å ende opp på 97 poeng. Det har vært litt av en sesong. Om det er nok til å vinne tittelen eller ikke får vi bare vente og se. Dersom det ikke er nok, så vet jeg ikke hva mer vi kunne gjort, sier Robertson.

– Alt vi kunne gjøre mot Newcastle var å ta tittelløpet til siste kamp for sesongen, noe vi gjorde. Vi kunne ikke ha vunnet tittelen, men vi kunne ha tapt den.

Vi har hatt mye drama denne sesongen, så la oss håpe at det har vært for noe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]