– Vi var nære i ligaen, men nå har vi muligheten til å vinne Champions League - den store

Virgil van Dijk er topp motivert før finalen neste helg.

25. mai 2019 kl 14.13 Arild Skjæveland

Om en uke er det Champions League-finale i Madrid, der Liverpool skal møte Tottenham. De helrøde har slått Spurs 2-1 to ganger denne sesongen. Kampen på Anfield kunne ha fått et annet utfall, om det ikke var for Virgil van Dijk.

Tottenham hadde vært det beste laget etter pause, og på stillingen 1-1 med fem minutter igjen av kampen fikk de en kontring. Van Dijk var alene med Moussa Sissoko og formspiller Hueng-min Son i full spurt mot Alisson i målet.

Sissoko førte ballen, og Virgil viste stopperspill i verdensklasse da han blokkerte muligheten for å spille ballen til den mer målfarlige lagkameraten som kom til høyre. Da muligheten for å slå pasningen var borte, presset Liverpool-stopperen Spurs-spilleren til å skyte med sitt svakeste bein, og han sendte ballen langt over Alisson i mål. Fem minutter senere scoret Toby Alderweireld selvmål, og alle poengene ble igjen på Anfield.

– Det ordnet seg - men det ville ikke sett så smart ut dersom Sissoko hadde scoret, sier Van Dijk selv om situasjonen til Guardian.

– Som midtstopper blir du bedre med erfaring, legger han til.

OVER:
OVER:  Moussa Sissoko kunne avgjort kampen for Tottenham - men det var Liverpool som tok alle poengene.

Stolt over å bli årets spiller

De andre spillerne i ligaen stemte frem 27-åringen som årets spiller i Premier League.

– Jeg er veldig stolt over å vinne PFA-troféet, fordi det vanligvis er en angriper eller midtbanespiller som vinner. Senere vil jeg se tilbake på det og være enda stoltere.

Raheem Sterling var Van Dijks største rival til å vinne prisen. Mens Sterling stemte på Harry Kane, fikk han selv stemmen fra Van Dijk.

– Jeg tenkte Raheem Sterling og Bernardo Silva. Bernardo er strålende, og en fin fyr. Jeg har snakket med ham noen ganger, og han kommer til å bli veldig viktig for City i de kommende årene. Men Raheem har tatt store steg, og derfor stemte jeg på ham. Jeg kunne ha stemt på fire-fem spillere hos City, for de var utmerket - men de kunne ha stemt på fire-fem av våre spillere også. Kanskje Trent, Sadio, Gini.

«Den store»

Neste lørdag er Champions League-finalen i Madrid, og de helrøde jakter sitt første trofé under Jürgen Klopp.

– Det vil være vondt dersom vi taper, men det er ikke verdens ende. Det eneste vi kan gjøre, er å gi alt, og ikke ha noe anger dersom de er det beste laget. Vi tenker ikke på å tape, eller hvordan vi skal komme over å ha tapt Premier League-tittelen med ett poeng, og så miste Champions League. Det er ikke verdt å tenke på.

– Jeg tenker på å spille så godt vi kan, med alt vårt talent og erfaring. Jeg har lest at dersom vi vinner Champions League, vil to av våre neste tre kamper være Community Shield og Supercupen. Vi kan vinne tre cuper på tre kamper. Det er noe å strekke seg etter, sier han.

– Vi var nære i Premier League - men nå har vi muligheten til å vinne Champions League. Den store. Vi kommer til å gi alt vi har.

Finalen mellom Liverpool og Tottenham spilles lørdag 1. juni kl. 21.00, og sendes på Viasat 4/Viaplay, og TV 2/TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]