Spent, men aldri nervøs

Virgil van Dijk har lagt av seg nervøsiteten

25. mai 2019 kl 11.54 Arild Skjæveland

Virgil van Dijk har hatt en fantastisk sesong, og ble kåret til årets spiller i Premier League av spillerne selv. Midtstopperen skal om en uke lede forsvaret i en Champions League-finale. Hans andre på bare 18 måneder i klubben.

Nederlenderen er kjent for sin ro, og sier at nervøsitet er noe han har lagt bak seg.

– Nei, jeg er aldri nervøs lenger. Med erfaring, så er ikke nervøsiteten der. Da jeg fikk debuten min for Liverpool mot Everton var jeg mer spent enn nervøs. Jeg overrasket meg selv den dagen med hvor rolig jeg var, sier 27-åringen i et intervju med The Guardian.

– Det handler mer om spenning enn om nerver nå. Selv ikke før Champions League-finalen i fjor var jeg nervøs i det hele. Jeg var veldig avslappet, og tenkte «kom igjen, la oss gjøre dette», sier han.

En god egenskap

Spilleren selv vet ikke hvordan han har fått egenskapen som gjør at han ikke kjenner på nervene når han skal spille kamp.

– Jeg vet ikke hva det er. Det er bare noe jeg har lært med årene, og noe jeg er veldig glad for. Dersom du er nervøs tenker du at du ikke vil gjøre en feil eller gi bort ballen, men da begrenser du dine egne kvaliteter. Med årene har jeg utviklet et tankesett der det er mange viktigere ting i livet, sier han.

Trent Alexander-Arnold er 20 år, og skal snart spille sin første Champions League-finale. Da Van Dijk var 20 år gammel slet han med å komme med på førstelaget til Groningen etter å ha mislyktes på akademiet til Willem II, skriver Guardian-journalist Donald McGrae.

– Det er et godt eksempel på å aldri gi opp, og fortsette å jobbe for drømmene dine. Hvert steg i karrieren min har vært hardt arbeid. Jeg har gitt alt jeg har, men jeg har fortsatt mye mer i vente i alle deler av spillet mitt. Kanskje var det til riktig tid, og meningen at de ikke ville ta en sjanse med meg, sier han.

LITE SØVN:
LITE SØVN:  Virgil van Dijk sov bare to timer etter mirakelet mot Barcelona 7. mai.

Slet med å få sove

Etter Liverpools 4-0 seier over Barcelona i mai hadde midtstopperen så mye adrenalin i kroppen at han slet med å få sove.

– Jeg fikk ikke sove så mye. Kanskje to timer. Det var galskap. Fra øyeblikket da vi ankom stadion fikk du følelsen av at noe spesielt kunne skje. Da Divock Origi scoret det tidlige målet kunne du kjenne på troen. Alt var perfekt den kvelden, og det var ikke som at vi var heldige.

– Det var fullt fortjent, og alle vil si at et lag som ligger under 3-0 mot Barcelona ikke kan gjøre det. Messi kommer til å score, og dersom de scorer ett så var det nesten umulig - men vi gjorde det. Det var galskap, og du kan egentlig ikke beskrive det.

– Forhåpentligvis kan vi avslutte det på en skikkelig måte nå, og gjøre det til et enda større minne.

Finalen mellom Liverpool og Tottenham spilles lørdag 1. juni kl. 21.00, og sendes på Viasat 4/Viaplay, og TV 2/TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]