– Oppgjørene mot Spurs er alltid tøffe

Gini Wijnaldum scoret mot finalemotstanderen tidligere denne sesongen.

24. mai 2019 kl 23.23 Arild Skjæveland

Det er bare litt over en uke til det smeller på Wanda Metropolitano i Madrid, når Liverpool og Tottenham braker sammen i Champions League-finalen.

Liverpool lader opp til kampen i Marbella, og Gini Wijnaldum har uttalt seg om finalemotstanderen fra klubbens treningsleir.

– Alle er veldig fokusert, og bestemt på å vinne et trofé. Spesielt fordi vi har hatt et veldig bra år. Det var et bra år med 97 poeng i serien, men dessverre ble vi ikke mestere, og derfor ønsker vi å ende denne sesongen med et trofé, sier den sympatisk nederlenderen til Liverpoolfc.com.

De helrøde har slått Spurs to ganger denne sesongen. Det ble 2-1 både på Wembley og på Anfield. I kampen på Wembley var det Wijnaldum som scoret kampens første mål, med en heading etter dødball.

– I den siste ligakampen i sesongen var ting ute av vår kontroll. Nå er det annerledes. Nå er det en finale, så vi må gjøre det beste utav det og prøve å vinne kampen - men vi vet at Tottenham er en veldig tøff motstander, sier Wijnaldum.

To tøffe kamper

I sesongens første kamp mot Spurs ledet Liverpool 2-0 frem til det var spilt 93 minutter. Da reduserte Erik Lamela. Etter det igjen ble det enda mer dramatikk, da Hueng-min Son gikk i bakken og kunne ha fått straffespark. Michael Oliver vinket spillet videre, og de helrøde vant 2-1.

I oppgjøret på Anfield så det ut til å ende 1-1 etter en god andreomgang av Spurs, før Mohamed Salah var våken på bakre stolpe og headet ballen inn foran mål der Hugo Lloris og Toby Alderweireld klønte det til. Da hadde Van Dijk i forkant levert praktfullt stopperspill da han presset Moussa Sissoko til å skyte med sitt svakeste bein, heller enn å spille til formspilleren Son.

– Du kan se hvor gode Tottenham er dersom du ser tilbake på de to kampene vi spilte mot dem. Det var veldig tøffe kamper, og spesielt den andre kampen, sier Wijnaldum.

– Vi vant til slutt, men det kunne ha gått annerledes i den kampen. De er et veldig vanskelig lag å spille mot. Vi har møtt dem mange ganger, og hver gang har det vært tøft. Vi har aldri spilt mot dem og fått det lett, så vi vet hva vi må gjøre, sier han.

28-åringen kunne ha endt opp i Tottenham, og var i samtaler med manager Mauricio Pochettino etter at Newcastle rykket ned, før han valgte å gå til Liverpool sommeren 2016.

Finalen mellom Liverpool og Tottenham spilles lørdag 1. juni kl. 21.00, og sendes på Viasat 4/Viaplay, og TV 2/TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]