– Vi fikk oss en knekk mot Liverpool

Lionel Messi forteller at det har vært vanskelig å løfte seg igjen etter det som skjedde på Anfield.

24. mai 2019 kl 20.17 Arild Skjæveland

Det er litt over to uker siden årets høydepunkt på Anfield - dersom en holder med Liverpool… Barcelona ledet 3-0fra første oppgjør på Camp Nou. Uten Roberto Firmino og Mohamed Salah gjorde de helrøde det umulige, vant 4-0, og sikret seg en plass i Champions League-finalen i Madrid.

Lionel Messi tenker fortsatt på kampen.

– Vi fikk et veldig hardt slag i Liverpool. Det var vanskelig å løfte seg igjen, og vi kjente smerten i de følgende kampene. Det var et hardt slag, uttalte det som mange mener er tidenes beste fotballspiller på en pressekonferanse før lørdagens Copa del Rey-finale mot Valencia.

Manager Ernesto Valverde har vært under press etter at laget hans røk ut for andre år på rad med et meget godt utgangspunkt fra første kamp.

– Jeg har ikke sett så mye eller hørt kritikken av trener Valverde. Jeg mener oppriktig at han har gjort en imponerende jobb i sin tid her, og han er ikke ansvarlig for at vi ble slått ut av Liverpool. Det var vår feil. Vi spilte en sjokkerende kamp, sier han ifølge Barcacentre, som fulgte pressekonferansen.

NEDTUR:
NEDTUR:  Lionel Messi forteller at laget fikk seg en knekk etter det som skjedde på Anfield.

Fikk en knekk

Messi, som har scoret 50 mål på 49 kamper denne sesongen, sier at han fortsatt ikke har kommet seg etter det som skjedde på Anfield.

– Jeg er fortsatt på vei tilbake etter det som skjedde i Liverpool, og tenker ikke på personlige titler. Jeg ønsker bare å avslutte sesongen med en ny tittel, sier han, og avviser at han tenker på gullstøvelen.

– Jeg har ikke sett Liverpool-kampen om igjen, men jeg husker at det var veldig likt på Roma-kampen. De scoret et tidlig mål, og vi senket hodene våre og tenkte at det kunne skje igjen. Vi ga ikke Liverpool motstand, og det hadde vi ikke råd til, sier han.

– En dobbel er viktig for klubben og for oss, men året fikk seg en knekk av Liverpool. Vi må beklage for at vi ikke er i finalen av Champions League. Vi er alle lei oss etter kampen mot Anfield, men det er ikke opp til meg og bestemme om det skal komme endringer på laget eller ikke, sier han.

– Et av mine verste øyeblikk

Barcelona-stopper Gerard Pique omtaler det som et av de laveste punktene i karrieren.

– Kampen på Anfield er et av mine verste øyeblikk som profesjonell fotballspiller, sier Pique på pressekonferansen.

Messi ble spurt om det kan sammenlignes med tapet i VM-finalen mot Tyskland i 2014.

– Kampen mot Liverpool var annerledes enn å tape VM-finalen. Når du leder med tre mål og likevel taper er det tøft, og ikke noe du forventer, sier Messi.

Også manager Valverde fikk spørsmål om det som skjedde på Anfield.

– Jeg har tenkt mye på kampen mot Liverpool. Det er mange ting jeg kunne ha gjort annerledes, men det vet du aldri på forhånd. Kanskje skulle jeg droppet å bruke Dembele mot Celta Vigo, sier manageren.

Dembele ble skadet i kampen før, og måtte stå over på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]